Lavendar Flying Butterfly

måndag 22 mars 2010

Mer sommarlängtan.....


På somrarna brukar vi tränga ihop oss och leva vårt sommarliv i en kolonistuga på 18 kvadrat! Vi blir lite ledbrutna och TRÅNGT är det minst sagt, men mer sommar än så blir det inte!!
Vi har en hörntomt med ostört läge och vi ser ån från köksfönstret, underbar utsikt till frukostmackan när man sitter i lilla kökssoffan! Den platsen slåss vi om!

Om jag vaknar först brukar jag öppna köksfönstret och titta ut över tomten, göra en kopp te och gå ut och sätta mig på trappan och bara lyssna på alla fåglar och insupa alla underbara dofter, kanske ta ett smultron eller två - de växer precis vid trappen. Dagen tar man som den kommer. Är vädret fint blir det förstås bad i ån och kanske en liten båttur på kvällen.

På sommaren blir vi mer sociala än under resten av året. Det känns så lätt att säga åt folk att slinka förbi - det känns som att man har mer tid i lilla stugan. Då blir det ofta smulpaj med ätbara saker från trädgården i skuggan under äppelträdet uppdukat på blå bordet.Fika kan också intas vid vita bordet i "rosenrutan", där har jag mina gammeldags rosor, lammöron och annat fint!

Kan man dö av sommarlängtan?! Någon som vet????

13 kommentarer:

Ruben sa...

Vad idylliskt! Förstår att du (nästan) längtar ihjäl dig! Allra bäst är det ju tidiga morgnar innan övriga familjen vaknat. Vad man njuter!!! /Ruben

ullis sa...

Som den sjuksköterska jag är vet jag att man kan dö av längtan även om det är sällan det inträffar, (vilket är en himla tur) lindringar på problemet finns i form av trädgårdslitteratur, vårblommor och kärlek från sina närmaste....
Bara av att se dina idylliska bilder från kolonilotten ger mig mer kraft att stå ut i väntan på våren och sommaren!
Kramar Ullis

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Visst kan det kännas lite som att dö en smula när man tittar på dessa sommarparadisiska bilder:-)

Håll ut, snart så!!

Karin sa...

Vad fint ni har det. Visst längtar man nu!
Karin

Margot sa...

Så otroligt mysigt ditt sommarparadis ser ut!! Förstår att du längtar!
Ibland känns det faktiskt nästan som man längtar ihjäl sig!
Att få gå ut tidigt på morron och njuta av stillheten, fågelsången och känna alla dofter.....Vill ju vara där nu!!
Ha det bra / Margot

bakom berget sa...

Åhhhh..nä men åhhh..Kära nån, va fint ni har! Jag förstår att du nästan längtar ihjäl dig. Det skulle jag ha gjort om jag hade den där gulliga stugan. Men du vet... Den som väntar på nåt gott...
Ha det så bra, medan du längtar!
Kram Åsa.

Älfgärdet sa...

Tack snälla för min vinst! Har varit så dålig att uppdatera mig bland bloggarna på så länge! Väntar med spänning på att få ner de där änglaspöna i jorden :).

Merja sa...

Det ser ju helt UNDERBART ut:)

Anjas Hill sa...

När man har det så fint som du har det i din kolonistuga kan man inte "dö av längtan" - bara att se framemot något jäkligt fint!
Wille hälsar till den trevliga katten med tjänstefolk (= matte!)/Anja

Mia sa...

Jag hoppas verkligen inte att man dör av denna längtan, även om den är enorm. Du gör den inte mindre heller med dina mysiga bilder, men det gör inget... :)

Kram Mia

Annika Christensen sa...

Jag drömmer faktsikt om en lite kolonstuga. FAst vi bor i ett litet skarmigt hus redan.
Köket är som att sitta i en husvagn - man når till alla skåt.
Kul och få se detta.
Ha det gott
annika

Cajsas Faster sa...

Nej då, man dör inte. Bara tänka att njutningen blir fantastisk när man väntat så länge. Snart kan du sitta i blå soffan inlindad i en filt och dricka te, stå ut// Marie

Randi sa...

Jo, jag börjar faktiskt tro det!!!
Och ditt fantastiska sommarställe måste vara en otrolig oas om sommaren. Förstår att du längtar!