Lavendar Flying Butterfly

söndag 12 december 2010

Glas och zink

Zink har alltid varit en favorit för mig och just nu finns det ju ganska mycket av den varan i alla trädgårdsbutiker. Just nu gillar jag glas och zink tillsammans. På stora skänken jag ärvt av min farfar brukar jag ha lite olika årstidsstilleben uppställda.

För en tid sedan fyndade jag ju en gigantisk odlingsklocka och den får stå på skänken tills uterummet är byggt! Har även köpt en liten glaskupa på fot där jag har en "lammöronstårta" som jag gjorde i somras. I år har jag även mina amaryllisar i glasvaser istället för krukor.


Igår var jag i Jönköping på köpcentrat A6. Ser ut som köpcentran gör nu för tiden, MEN sedan sprang jag på en butik som höjde pulsen avsevärt: Årstiden hette den. Jag hade nog nästan kunnat köpa hela affären faktiskt! Nästan allt var i min smak!!!! Det blev bara en stor och en liten sak som fick följa med hem och det är zinkkrukan på fot som syns till vänster i bild samt en liten gran i betong.

Jag är också väldigt förtjust i att ställa massor av pynt på ett och samma ställe istället för att sprida ut pyntet ett och ett över hela huset. Det blir fint med masseffekten.

Ha nu en riktigt skön tredje advent och en skön lucia imorgon!

9 kommentarer:

Bea sa...

Vackra material och visst ger det större effekt med en grupp av saker och ting.
Fin lammörontårta!
Ha en fortsatt trevlig dag! /Bea

Anjas Hill sa...

Visst är de olika zinkföremålen jättefina - i all synnerhet när man slipper att polera dem med filmjölk så som jag fick polera diskbänken hemma som barn....inte roligt;))!/Anja

NinaH sa...

Fint på din skänk! Zink & glas- läckert båda.
på A6 finns faktiskt några roliga & speciella butiker! Vi brukar stanna där på väg upp eller ner (på väg till släkten i mellansverige... sommartid... .). Fina saker du fann!

Eva Linnea sa...

En glad Lusse-hälsning till dig från mig! Har varit och tittat på Lucia-tåg i Globen. Helt otroligt grannt!!! Kolla min blogg.
Kram

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gillar zinkkrukan du köpte på A6.
Var i Jönköping för ett par veckor sedan - synd att jag inte kände till något om den affären du besökt.
Fortsatt trevlig söndagkväll
Birgitta

Vardag och flärd sa...

Så fint du har arrangerat och håller med dig om att det är finast att samla sakerna i en grupp. Din lammörontårta är ljuvlig!
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Sköna o Gröna Ting sa...

Tjingeling i julstugan!

TÄVLING hos mig, var med du oxå!
Julkramar ifrån mig...
Marianne

Poppins sa...

Jag håller med om att zink och glas går mycket bra tillsammans. Ditt arrangemang ser så vackert ut och jag vill nästa äta upp lammörontårtan!
kramar från Poppins

maloppa sa...

ja visst är det vackert med zink, älskar det materialet som förekommer rikligt ute i mitt växthus. Sämre är det inomhus, adventsljusstaken är ju i zink men sen är det nog stopp.
Har för mig att det finns en butik i Stockholm som heter årstiden och som har massor av fint, kanske är samma ägare eller ngt sådant. Härligt när man hittar sådana butiker, själv hittade jag en inne i gbg i lördags. Så mycket fint!
Ha det så bra i julstöket - Maloppa