Lavendar Flying Butterfly

lördag 6 november 2010

Jag är en mossig typ!!!!

Har varit på en liten minisemester i ett regnigt skåne några dagar för att få lite luftombyte. Mannens släkt kommer från Mölle så dit blev det en tur och därefter Helsingborg samt Helsingör.

I Helsingör ligger en liten blomsteraffär som är en stor favorit - danskarna kan det där med blommor!!! Nu är det ju inte direkt blomsterbutikerna folk åker till Danmark för, stora kassar med andra saker än blommor åker ju med de flesta hem. När jag gick på färjan glad som ett barn på julafton med min kasse från blomsterbutiken insåg jag faktiskt hur trädgårdsnördig jag är: de flesta åker hem med hela kassen full med sprit och jag har MOSSA i min!!!! I kassen fanns också en liten minijulros, en litet lusthus åt fåglarna samt någon sorts "kottdekoration".På mitt favoritkrukmakeri, Mölle krukmakeri, köpte jag också en liten kruka som blev perfekt för min minijulros. Stjärnan som är på krukan är hämtad från Krapperups slotts fasad. Om ni besöker Mölle så stanna till vid Krapperups slott. Det finns en underbar liten slottspark där som är fin att gå runt i och de har mängder med olika sorts träd där som är spännande att se på. Och tänkt så fantastiskt och avundsvärt det är med skånes klimat; jag gick verkligen i rosenträdgården i november och tittade på alla fina rosor!!!!!


Ha en skön helg önskar mossiga jag!!!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Här är en till mossig typ. Skulle hellre ha mossa än det andra!! med mig från Danmark. Det är ju så vackert, speciellt den här årstiden så ger all den intensiva gröna färgen från alla mossor, skogspromenaden, till en nästan sakral upplevelse.
Ha en fin helg!
Camilla

Merja sa...

Låter som en kul tripp. Mölle är fint. Besökte stället för två år sedan, rena idyllen:) Slottet missade vi tyvärr! Helsingborg hör oxå till ett favorit ställe. Dina inköp går helt i min smak:D
Ha det gott!

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Jag är tokig i mossa också, speciellt så här års.
Vilken fantastiskt dag vi fick idag, precis så här kan hela november få vara tycker jag.

Tyra

Annika Christensen sa...

Här är en till i mossgänget.
Har du varit så nära mig... hoppas att vi kan ses nästa tripp du gör.
Idag åt jag en persika ute som satt kvar på trädet fast den var lite fostskadad. Men smaken fanns där.
Vi har haft både regn och sol idag.
Tror att jag får ta mig en sväng till Danmark.
Ha en skön helg
Tack för din hälsning och det är ju kul om du gillar mina sidor i AoT.
Kram
Annika

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oh, så trevligt att du hittade mig så att jag fick hitta dig! :) Jag är också ganska mossig ;). Nu ska jag kika runt lite på din blogg. Ha en fin kväll!

Eva Linnea sa...

Pst! Oss mossiga typer emellan; jag har tagit in min första mossa för året. Det blir mer, det lovar jag. Det passar så bra tillsammans med kottar.
Kram

Katarinas trädgård sa...

Hej! När jag läste ditt inlägg tänkte jag att det skulle jag ha kunnat skriva! Jag älskar också mossa och igår stod jag i krukmakeriet och höll i en likadan kruka! När jag ser hur fint det blev med julrosen ångrar jag att jag inte köpte en... Ha det bra!
Hälsningar
Katarina

Lotta sa...

Jamen precis så är det! Plantor och dekorationer är ett måste från Danmark. De starkare dryckerna får vänta till Tysklandsresan. Underbar kruka du köpt! Ha en fin vecka.

Gunilla sa...

Mossan är ju otroligt fin , så mjuk och man bara vill stryka över den.

Mini julros det är en nyhet för mig, det har jag aldrig sett.

Ha det gott
gunilla

Karin sa...

Finns några till av den mossiga sorten! Fina grejer du har köpt. Julrosen gör att jag längtar!
Karin

Ninne sa...

Mossa är fint nu på höst-vinter särskilt
Jag har en hel svart sopsäck på altan för "julens" behov.
Fina saker du köpte. får nog också försöka få en tur till Helsingör. Jag har inte såå långt.
Kram Ninne

Anjas Hill sa...

Haaa! Vi e' många i ditt sällskap! På tal om det, nu får jag gå ut och samla mossa...;))!/Anja

Hannele på Hisingen sa...

jag älskar mossa