tisdag 31 mars 2009

Månadens bild 2 mars


Mindre snö är det i perennrabatten även om alla vårlökar bara nätt och jämt stuckit upp nosen ovanför jorden, men nu är det nog bara en tidsfråga innan de vågar sig upp helt och hållet!

Jag brukar roa mig med att smygutöka mitt revir lite nu och då. Man känner sig nödgad att göra det ibland när man har en liten trädgård och stora visioner!!! Senast var när jag byggde den lilla stenmuren vid växthuset, då flyttade jag ut tomtgränsen någon decimeter. Nu tänker jag ställa pallkragar utanför perennrabatten på allmänningen utanför. Det är ju aldrig någon som går där och det kan väl inte störa någon... Pallkragar är ju dessutom flyttbara om någon klagar! Nu har jag ställt upp dem på prov, mina pallkragar som en rar kollega skänkt mig. De ska nog bli engelskt röda tror jag... Vi får se om de hunnit ta form till nästa månadsbild!

Heja på våren!

16 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag såg någon som satt upp ett växthus på kommunens mark, det måste ta priset i alla fall. Dina pallkragar klarar sig förhoppningsvis.
Eva

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Jag ska också ha pallkragar som ska bli engelskt röda precis som växthusen. Det är betydligt mer vår hos dig än hos mig, men förhoppningsvis går det snabbt med snön nu när det har börjat tina så smått.

Katarina sa...

Kanske borde jag också måla min pallkrage i engelskt rött - det låter vackert! Förstår dig så väl när det gäller utökandet av tomtgränsen - tror knappast någon kommer klaga på ett par pallkragar.
Katarina

Annika sa...

Roligt att du hittade in till mig. Det vore jättekul om du vill gå kursen. Jag tror det kommer bli riktigt trevligt. Speciellt om vädret är fint och man kan sitta ute på kvällen och ta ett glas vin tillsammans också. Är ju aldrig fel :o)öland kan ju visa sin vackra sida den tiden på året. Du får väldigt gärna om du vill länka till andra personer som du tror kan vara intresserade.

http://annikalund.blogspot.com/2009/03/betongkurs-med-malena-skote-den-27-28.html

Ciao Annika

Anjas Hill sa...

Visst är det besvärligt ibland när man har "liten trädgård och stora visioner"! Känner igen mig väldigt väl.
Precis som du säger - om ingen ändå utnyttjar marken utanför din tomtgräns så kan det väl inte vara hela världen att du "arrenderar" en liten bit åt pallkragarna!
Lycka till med odlingarna!

mvh, Anja

Bea sa...

Fniss... "liten trädgård och stora visioner" tror jag att många lever med, för den räcker aldrig till om man har blommor och trädgård som största intresse :)
Du kommer nog säkert att få ha dina pallkragar ostörda och hoppas du får mycket glädje utav dom i forma av härlig grönska.
Ha det gott! /Bea

Sanna sa...

Härlig inspiration! Nu längtar man som mest efter att kunna vara ute och pyssla! Jag ska också prova pallkragar i år, tror det är en bra idé.

Karin sa...

Hihi, det är nog ingen som blir upprörd över det. :) Härligt att snön är borta, snart är det ännu vårligare. Kram Karin

Eva Linnea sa...

(Engelskt) Röda pallkragar är sk-t-snyggt! ;)
Du har sällskap här i Täby av en som inte riktigt vet var tomten slutar (på baksidan av radhuset) och därför tänker fortsätta utnyttja det till att utöka "ägorna". Jag har nog planterat mina vita syrener på allmänningen, tror jag.
Kram Eva Linnea

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Ja det kan väl inte störa någon om det står ett par pallkragar utanför tomtgränsen.

Nu får jag sån lust att börja greja ute i trädgård och växthuset..tittar ut genom fönstret och ser en klarblå himmel o sol. Rosorna utanför fönstret har stora röda års-skott...snart smällar det bara till så blommar alt..jag längtar sååå.

Kram
Mia

Lillebeth sa...

Jag tycker du gör helt rätt när du "intar" omgivningen. Jag vet fler som gör och gjort som du. Ingen av dem har råkat illa ut eller så. Fortsätt du!

♥Min Eden♥ sa...

hej hej!
Tack för att jag fick "låna" din bild på odlingsbordet i min samling:)
Nu finns den där!
Ha en härlig vår!

Stickfantomen sa...

Liten trädgård här också, existentialistisk otillsedd för tidsbrist. Gillar tänket "the sky is the limit" fast sambon kommer nog att få spader gissar jag.

Mia sa...

Tomaterna... ja du eftersom det är första gången med hus och uterum så vet jag inte hur många gånger jag kommer att skola om dem. Har ju gjort det en gång än så länge. Vet inte om jag skolar om fler gånger. Har sedan länge tänkt att jag ska sätta dem i stora svarta hinkar (såna man blandar betong i) sen.

Enligt Åke Truedsson (tomatföreläsningen på mässan) så har vi i sverige för kallt i jorden. Vill man få rikligt med tomater så rekommenderade han starkt svarta krukor att odla dem i så mitt beslut verkar lovande men det återstår ju att se hur resultatet blir.

Kram Mia

NinaH sa...

Klart att allmänningar ska utnyttjas på bästa sätt!;-)
Härligt att snön nu tycks ha lämnat er också!;-)

Piondröm sa...

Mer trädgård åt folket!!!!!!!
Klart du ska smycka marken med röda pallkragar med fantastiska odlingar. Det finns för mycket gräsmatta i detta land.
om "Svensson" stör sig så är det ju bara att flytta in dom.
Go for it girl.......
Carina