Lavendar Flying Butterfly

måndag 29 juni 2009

Kryddtips vecka 25

Varje sommar gör jag mina goda "kryddkakor" smaksatt med det som faller mig in just för stunden. Här är grundreceptet:

Blommiga småkakor (ca 50 st)
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl

Som smaksättning kan du ta:
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 msk hackade doftande rosenblad
  • 3 msk citronmeliss
  • 2 msk citronverbena
  • 3 msk ananassalvia
  • 2 msk citrontimjan
  • 1 msk hackad lavendel + hackad mörk choklad
Du kan förstås också blanda ovanstående ingredienser till din egen mix!

Arbeta snabbt ihop degen (kryddorna också). Rulla längder, ca 4 cm. Låt vila i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ha gott om mellanrum mellan kakorna för de flyter ut! Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Dags för fika i bersån!

Mina kryddkakor smaksatta med citronverbena och citrontimjan.
Mums!

2 kommentarer:

nettan sa...

kan man beställa en plåt med lavendel och choklad kakor????;-)
kram

Annika Christensen sa...

Och tack och tack för alla tips.
Din kryddpinnar kommer till mycket glädje på bilder.
Ha det forsatt gott
annika