Blommiga småkakor (ca 50 st)
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
Som smaksättning kan du ta:
- 2 msk hackad mynta
- 3 msk hackade doftande rosenblad
- 3 msk citronmeliss
- 2 msk citronverbena
- 3 msk ananassalvia
- 2 msk citrontimjan
- 1 msk hackad lavendel + hackad mörk choklad
Arbeta snabbt ihop degen (kryddorna också). Rulla längder, ca 4 cm. Låt vila i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ha gott om mellanrum mellan kakorna för de flyter ut! Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Dags för fika i bersån!
2 kommentarer:
kan man beställa en plåt med lavendel och choklad kakor????;-)
kram
Och tack och tack för alla tips.
Din kryddpinnar kommer till mycket glädje på bilder.
Ha det forsatt gott
annika
Skicka en kommentar