onsdag 3 juni 2009

Månadens bild 2 maj

Här är perennrabatten i full försommarblom. Just nu är det aklejor, liljor, förgätmigej, backsippor och mycket annat som blommar. Den här tiden är så fin i min perennrabatt även om bilden inte riktigt gör den rättvisa!

Ser ni att mitt lilla äppelträd, till vänster i bild, som jag fått i 40-års present är bandagerat?! Ibland måste man tillskriva sig själv titeln jubelidiot..... Skulle kolla lite hur jag skulle kunna fixa till grenvinklarna lite snyggt med hjälp av tyngder i grenarna när trädet sa massivt KNAK och stammen sprack mitt itu! Inte var det några fina ord jag kallade mig själv där ute i trädgården! Så nu ska jag till blomsteraffär och fråga om det går att "laga" med ympvax. Några smarta tips, någon???

12 kommentarer:

Nettan sa...

Maj????
kram N

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Nej vad trist med äppelträdet. :( Jag har tyvärr inga goda råd att ge. Men du, visst är det väl juni även hos dig idag? ;)

Millan sa...

Har läst på bakåt här och jag bara måste säga att jag skrattade gott åt din skylt, underbar humor du har men jag förstår hur du menar med för dumt jag har svårt för när det blir för mycket nästan plumt men inte detta...

Din trädgårdsbok har jag med införskaffat och håller med dig där med att den är bara att rekommendera, jag plitar på för fullt i den.

När vi flyttade in här stod ett stort gammalt plommonträd som var kluvet mitt itu men ihopatvingat med hjälp av en järnrem, tyvärr så dog ena halvan av trädet så vi fick såga ner det, så det går kanske inte att laga kluvna träd...trist isf.

Lycka till med butiken.
Kram

Växthusmadam sa...

Jodå, det är juni även här hos mig! Men jag har tagit månadsbild den sista varje månad, så nu kom den några dagar in i juni. Fast vi har inte annan tideräkning i Östergötland, jag lovar!!!
Växthusmadam

Mia sa...

Gullig blomrabatt. Kanske ett lite barnsligt ord men den ser så romatisk ut. Kul bord och bänk också. Delade seg stammen i två? eller var det "bara" en gren som rev av bitar av barken, det läker trädet själv. Mitt familjäpleträd delade sig i två ( vi skottade taket-har MCKET snö här). Jag knöt ihop det med remmar, också längre opp i träet på flera ställen, och hade på ympvax.Det har vuxit sig kraftig efter det i fem år men jag törs inte ta bort remmarna ( någonsin??)

Sanna sa...

Har inte hunnit läsa din blogg på ett tag... men vilka himla roliga skyltar i trädgården!! :) Klart man ska göra verklighet av sina idéer. ;)

Merja sa...

Jag gillade ideen med skyltarna!
Fina träödgårdsböcker har du oxå. Tyvärr kan jag inte komma med några råd ang. trädet. Har du frågat hos någon trädgårdshandlare..Lycka till!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Usch så tråkigt med äppelträdet. jag har själv gjort sådana mindre genomtänkta saker och sedan önskat att jag kunna spola tillbaka tiden lite! :o)
Härlig med perennarabatten iallafall!
Ha det så bra, Lydia

NinaH sa...

Men så synd med äppelträdet!! Men det går kanske att fixa?
Häftigt med "vägvisaren"!!!!;-)
Har kollat i din webbutik också! Har redan planer för inköp! Beställning kommer!;-)
Härligt att du också blivit näve-älskare!! Fast: Kan man bli annat när man ser dom?!;-)

Lilla My sa...

Det var trist med äppelträdet hoppas du lyckas rädda det men det ska väl nog gå.
Här har vädret blivit kallare nu i gen, trist men det var tur att vädret var fint över skolavslutningen. Här slutar dom sista maj.
/Lotta

Hannele sa...

Ymvax använder jag inte,
men jag bider skadade träd.

Hanneles paradis sa...

Ympvax använder jag inte,
men jag binder skadade träd.