söndag 28 juni 2009

Månadens bild 2 juni


Sedan förra månadsbilden har min rabatt haft ett fantastiskt skådespel med nya föreställningar varje dag! Allra finast och mest överraskande har nog aklejornas blomning varit. Jag har tidigare år haft en mörk lila och en ljust rosa akleja. Dessa har nu parat sig och visade sig få väldigt vackra barn ihop! Jag har haft vinröda aklejor, vita med lite lime i, tvåfärgade med lila yttre blad och ljusrosa inre, jag har haft enkelblommande och dubbelblommande. Helt fantastiskt! Ska ta fröer från dem alla och se vad som kommer upp då! Nästa blomning som jag väntar på går mer i blått, då blir det riddarsporrar och lejongap som dominerar, kanske de blommar fortfarande på nästa månadsbild!

3 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Det är så roligt att se allas olika bilder i temat "månadsbild", från januari tills idag :) Ja, det är onekligen en viss skillnad!
Aklejorna har varit ovanligt fina hos mig med, höga och rikblommande och även här har frön sparats för att så. Sår man i slutet på augusti, hinner det ploppa upp små plantor som kan planteras ut senare i höst och då blommar de nästa år :) Hoppas vi kommer ihåg detta i augusti :) Kramen 8`)

NinaH sa...

Kul följa de här månadsbilderna!
Hoppas du fixade till länkningen?...;-)
Ha det gott!

Merja sa...

Här börjar mina riddarsporrar blomma okså.
Tråkigt med ohyran! Fick också in dom en sommar, fast det var i slutet av den sommaren. Bestämde mig för att stänga det då. Har hört att dom kan vara svåra och att man lätt får in dom om man odlar paprika...om det är sant vet jag inte. Hoppas du hittar bot!