lördag 27 oktober 2012

Nu är det verkligen höst!


Nu är det verkligen höst ute, den kom så snabbt all den här kylan! Det har till och med legat lite snö här..... Känslan man får är en blandning av alla vackra höstlöv och orangegula pumpor och jul i en salig röra! Så då blir inlägget därefter också! Överst en bild på min lilla grind och en liten pumpa på grindstolpen. När man klipper ner allt grönt i trädgården hittar man saker också.... Det som göms i snö..... Nä vars, SÅ mycket snö kom det inte! Men under all grönska som jag klippte ner idag fann jag mina små betonghus som jag gjorde när jag blev tillfrågad att delta i Panduro contcrete challenge (mer om det kan du läsa här!). Nu har taken rostat och jag satte lite ny mossa i och så fick de flytta in i uterummet istället!

 Det har blivit många skogsturer nu när det närmar sig julmarknad. Jag är ju en anhängare av allt som är "naturligt" och plockar gärna dekorationer i skogen. Då kan man träffa på så här fantastiska svampar!
Idag har jag också fått hjälp av sonen att hitta tillbaks till min "taggtrådsgömma" som var så gömd så att jag själv inte hittade tillbaks till den!!!! Jag ägnade 2,5 timmar förra helgen åt att leta utan minsta lilla lycka. Men sonen besitter en fantastisk inbyggd GPS i kroppen och hittade direkt när vi var ute idag! Förra året blev det en hel del till julmarknad av denna fantastiskt rostiga taggtråd (du kan läsa om det här!).
Samtidigt som det är pumpor i trädgården så är det julgran i uterummet så att jag ska komma i lite stämning när jag pysslar till julmarknader! Den får bo i min härliga "glasbubbla"! Här nedan syns lite julpyssel, med tydlig inspiration från skogen som ni kan se!!!

Ha en skön höst-julig helg!

3 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Dina fina hus är ännu vackrare nu med rostiga tak !!
Ha det så gott i helgen !
Kram/Isa

Annika Christensen sa...

Alltid lika kul att titta in här hos dig. Här är det vinter idag.
Allt gott
Annika

ps Du har helt rätt ang det där med bilden som man får ha i sitt eget minne.

Kram

Eva Linnea sa...

Du har så mycket roligt för dig och dekorerar så proffsigt. Det kommer att bli kanon hos Viola på julmarknaden. Jag kommer INTE tyvärr, för jag kör just den helgen Stockholm-Nöbbele tor lö-sö med mitt flyttlass. Du är jättevälkommen att komma och hälsa på!! En bra vecka önskar Eva Linnea