onsdag 1 september 2010

Svärmor kan!

Igår kom min svärmor tillbaka från semestern och då blev det julafton för mig! Min svärmor är så bra på att köpa presenter och denna gång var inget undantag! Tre härliga krukor blev det, från Kullabygdens keramik. Har flera av den terracottafärgade tidigare, men den svarta varianten är ny för mig. Leran blir bara finare och finare genom åren. Kommer ni till Höganäs MÅSTE ni ta en tur och se till att ha utrymme i bilen!!!! Mer information om Kullabygdens keramik hittar du här!


Men det var ju inte nog med krukorna. Min svärmor lyckades med det otroliga att hitta en krydda till mig SOM JAG ALDRIG HÖRT TALAS OM!!!! Hur duktigt är inte det????!!!! Jag som lusläser kryddböcker och alltid finkammar alla växtställen jag kommer till i jakt på nya små skyddslingar!

Växten på bilden här ovanför heter Kryddkarlbergare (låter som en maträtt!!!) och kallas även jamaicatimjan om man översätter det tyska namnet. Det engelska namnet är "indisk gurkört". Den har en extremt stark timjandoft och smak. Växten ska behandlas som en krukväxt, kan stå ute på sommaren men vill stå på fönsterbrädan på vintern. Bladen kan användas till fisk och kyckling, i marinader och dressingar. Kan också snittas i sallad!!!! Mmmmmmmm!
Jag är lycklig som ett barn för min nya bekantskap! Tack snälla svärmor!

Och så slutligen en glödande kvällsbild på knoppar på min clematis summersnow mot den brinnande kvällshimlen. En skön kväll till er alla!


13 kommentarer:

Karin sa...

Så fin den svarta krukan är! och din bild på knopparna!!!
Karin

cat sa...

Härliga krukor, måste åka dit på nån av mina Skåne-rundor.
Underbar kvällsbild :D
Ha de gott. CAtarna

Inger sa...

Vilken toppensvärmor du har:)

Eva Linnea sa...

Ser man på! Nya bekantskaper är alltid trevliga. De där krukorna är bra charmiga med sin lite ryschiga kant. Ha det gott och sköt om dig!
Kram
PS På fredag bär det av ner till Småland igen. Det ska bli skönt. DS

Annika Christensen sa...

De krukorna känner jag igen!
Kul att du fick dem och det där med kryddan tyckte jag var helt enormt..duktigt av svärmor.
Ha det gott
annika

Isas Trädgård sa...

En såån svärmor skulle man ha !!
Underbara krukor, skall lägga tipset på minnet !
Ha det så gott !
/Isa

Mimi sa...

Så fantastiskt med en svärmor som faktiskt vet precis vad man vill ha! Härliga krukor! Och jag ska inte glömma att berömma den urläckra bilden på kvällsskyn och klematisen. Härlig!!!! Hälsn mimi

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken toppensvärmor...... De krukorna skulle man verkligen inte tacka nej till.... Och kryddan låter ju hur exotisk som helst.... Kul!

Tack för tipset förresten om lasyren 'arkitektgrå'.... Såå kul att du hälsade på hos mig..... :-)

Kram Charlotte

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tyckte väl jag kände igen krukorna. Så fint!
Och kul med ny kryddväxt.
Eva

Lotta sa...

Väldigt vackra krukor.Tack för tipset. Har heller aldrig hört om Kryddkarlbergaren men den var väldigt fin. Har precis inhandlat 'Kryddväxter' av Marie o Björn Hansson men tänker inte läsa den på allvar förrän vintern rasar som värst. Förebyggande terapi, du vet...har tjuvkikat lite och den har väldigt läckra bilder.
Ha en fin helg

Bea sa...

Vilken duktig svärmor som träffar rätt i val av gåvor - det är verkligen att ha pejlat in mottagarens intressen och smak ;)
Trevlig helg! /Bea

Vardag och flärd sa...

Jag har också en kryddkarlbergare, under sommaren har jag den utomhus och då är den jättefin men har nu tagit in den och den ser lite ledsen och tråkig ut. Vet du kanske hur man sköter den? Vill ju gärna att den överlever till nästa år.
Eva

換妻社團俱樂部 sa...

好聊慾成人影片換妻俱樂部
奶子研究所
電話交友聊天室
小說漫畫
博弈網站
美女寫真
言情小說
台灣線上賭博
德州撲克牌遊戲下載