Lavendar Flying Butterfly

torsdag 5 augusti 2010

Celebert besök!

Visst är väl bloggvärlden för härlig!!! Idag har jag haft besök av en bloggkompis i mitt lilla växthus!

Eva Linnea med bloggen Häxor och änglar är en av de bloggkompisar vars blogg jag har följt längst: vi köpte växthus ungefär samtidigt (ett lika litet eller lika STORT om man så vill!) och vi har trädgårdar som är lika små (eller lika STORA om man så vill!).

Eftersom resten av min familj driver en "jag äter inte bakverk" kampanj så blir jag ju så glad att få baka lite! Eva Linnea fick avnjuta en mystisk kaka, vars recept jag hittat på en blogg (jag har tyvärr glömt vilken....). Kakan innehåller curry och är faktiskt väldigt god! Här kommer receptet:


Currykaka

Sätt ugnen på 175- 200 grader.

Blanda 3 ägg med 2 dl socker och vispa skummigt.
Häll i 2 och 3/4 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 3 tsk curry, 1/2 dl flytande margarin, 1 dl vatten. Vispa ihop allt.
Häll smeten i smord och bröad form och grädda 25-30 min på nedersta falsen.

Om någon av er som läser vet vilken blogg jag hittat receptet på så kan ni väl skriva en kommentar och berätta! Den här kakan är värd allt beröm! Den är udda men god!

8 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Visst är det kul att träffas.

Eva Linnea sa...

Tack för i dag! Hur det än är så är det skönt att vara hemma igen. Fast snart blir det nog svårt att veta vilket som är mest hemma; Nöbbele eller Stockholm.
Kram

Livsnjutaren sa...

Ser såå mysigt ut;)

Galtholmen sa...

Curry i kaka... hm, hur smakar det? Spännande! Tycker om curry så kanske ska jag prova.
Kram
Ulrika

Karin sa...

Ser väldigt mysigt ut men curry i kakan, är det verkligen gott?!
Karin

Med fingrarna i (j)orden sa...

Bloggvänner är fantastiskt roligt! Tänk att kunna träffas IRL också. Kakan ser otroligt vacker ut, fast det låter udda med curry som krydda måste jag säga.
Eva

Margot sa...

Lite udda med curry i kakan, men ofta kan sånt vara gott så jag ska nog testa!
Ha det gott!

Bodil sa...

Så fint du har i ditt växthus. Eva Linneas växthus har jag följt på hennes blogg. Själv har jag också växthus där jag både odlar och njuter.
Currykakan tycker jag mig känna igen från en blogg som hette "Hemma på landet" men jag tror att hon har ändrat om den bloggen till "Lilla Kullan" eller något liknande.
Ha det gott!
Bodil