tisdag 3 juli 2012

Utflyktstips!

Om du är ute och far längs E4:an i sommar och passerar Norrköping så ska jag ge ett riktigt härligt utflyktstips. Jag har tidigare tipsat om detta stället här, men det tål att påminnas om! Billbäcks plantskola heter det och fiket/restaurangen som ligger i anslutning till trädgården heter Villa Flora. Hemsidan med vägbeskrivning och öppettider hittar du här!
 Jag och två trädgårdsgillande kollegor åkte hit och tog oss en halvdag förra veckan. Sååååå trevligt!
 I detta lilla lusthus, omgivna av näckrosor och fiskar, satt vi och intog vårt fika! Vi började i den änden för att sedan tokshoppa i flera timmar! Ljuslyktan i mitt förra inlägg köpte jag då och en hel del växter förstås. Allåkerbär var en av dem som jag köpte bara för att jag tyckte att skylten var så roligt: "går att göra en exklusiv sylt av"! Exklusiv för att man inte får nästan några bär eller exklusiv för att den är så god??!!
 Trädgården som är en visningsträdgård har många små prång där man kan sitta och fika!
 Mycket fina planteringar och fina trädgårdsmöbler att bli inspirerad av!
 Många av möblerna kan man köpa som t.ex den här superfina fåtöljen. Eller så kan man låta sig bli inspirerad av smarta klätterställningar som den nedan med armeringsjärn!
Missa inte denna pärla om du är ute och åker!

4 kommentarer:

EL sa...

Vilket härligt smultronställe!
Kram från Eva Linnea

Tant Otteskrufv sa...

Perfect timing! Ett bra fikastop. Vi stannade där i fjol och nu ska vi samma väg igen. Tack för påminnelsen.

Anja sa...

Så synd att man nästan aldrig har vägarna förbi där!Ser ju helt underbart ut! /Anja

Sylvia sa...

Tack så jättemycket för ditt tips! Vi åkte dit i fredags när vi var på väg upp till Stockholm. Jättemysigt ställe. Dit hade jag åkt ofta om jag hade bott nämre.
Tack än en gång.

Mvh Sylvia