söndag 8 juli 2012

Min nya trädgårdskompis!

Jag har en ny trädgårdskompis! Efter att ha googlat min nya kompis konstaterade jag att han är en "vanlig" groda. Fast jag skulle faktiskt vilja påstå att han är ovanlig och exklusiv! Vi har en liten morgonrutin, min groda och jag. Han bor sedan någon vecka tillbaka i min stora snickrade "örtho" (se ett antal inlägg tillbaka!). När jag kommer ut på morgonen för att vattna lite så blir han lite rädd och tar ett stort skutt rakt in i långsidan på uterummet, vilket resulterar i ett stort och klangfullt "klong" och sedan landan han yr i huvudet på trätrallen nedanför. Där sitter han och är yr i bollen medan jag ger honom en liten morgondusch. Sedan hoppar han glad i hågen runt i mina krukor och kollar in vad jag gör medan jag vattnar klart.
Anledningen till att jag beskrev honom som exklusiv innan har att göra med mina inköp från Billbäcks som jag beskrev i förra inlägget. Där köpte jag Allåkerbär som beskrevs som att de ger en "exklusiv sylt". Jag tror nämligen att min groda flyttat in i min låda för att han helt enkelt gillar mina bär! Det blir nog ingen exklusiv sylt för mig, men jag har hellre en exklusiv trädgårdskompis!!!!!

2 kommentarer:

Anja sa...

Vilken härlig trädgårdskompis du har fått! Tacka för det att 'hen' är exklusiv! Redan det faktum att 'hen' valt dig gör den extraordinär!
Det krävs lite känsla utöver det vanliga att förstå när man fått en fyrfota, ny kompis.
(Förlåt om jag rör upp känslor men, vad har hänt växthuskaninen?)
/Anja
ps
Varför har du kvar denna hopplöst jobbiga ordverifiering?
ds

Tant Otteskrufv sa...

Vilken toppkompis! Hoppas han/hon äer eventuella sniglar och annat otyg också :)