torsdag 17 juni 2010

Panduro concrete challenge


Här kommer en "version två" av humlebadet. Jag var inte riktigt nöjd med förra omgången och nu har jag testat ett tips från en bloggkompis (tack Lydia!). Jag vände på steken och gjöt allt stående upp istället för "upp och ner" som det förra. Här kommer en liten bildserie som visar hur jag gjorde denna gången!
Sätt fast tratten på en armeringspinne med häftmassa och lite ståltråd. Tänk på att armeringspinnen ska sticka upp en bit i tratten!


Fyll med betong.


Lägg i en mosaikbit eller annat som du vill ha i botten på badet.
Ställ en liten plastbytta i.
Fyll upp med betong runt kanterna på plastbyttan. Låt torka! Länge! Jag har kvaddat tre humlebad för att jag varit för ivrig!!


Ställ badet bland blå blommor för då kommer det mycket humlor och fjärilar, de dras till blått.

6 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Så fint det blev... sådant kanske tom jag skulle kunna göra???

Ha en skön helg
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så fin den blev. Jag har också gjort en och det funkade också ganska bra. Ursäkta en dum fråga, men vad är gummigutta? Jag använde grå (isoler?)tejp för att fästa, men det blev lite vingligt tills det stelnade. Roligt är det iallafall och det är lätt beroendeframkallande! :o)
Kram Lydia

Mia sa...

Oj vad sött humlebad. Hmm... skulle kanske kunna göra nåt liknande på mina arberingsjärn bland björnbärsbuskarna. Det finns massor med humlegodis också i närheten. :)

Växthusmadam sa...

Lydia! Här i Östergötland säger vi gummigutta om häftmassa - har ändrat i inlägget nu så att alla i Sverige kan förstå!!! Tack för att du frågade!
Växthusmadam

Madame C sa...

Så himla fint! Verkar ju rätt enkelt också. Vilken lust jag fick nu. Tack för det!
Ha det gott,
Charlotta

Crea Diem sa...

Så fint! Måste försöka göra ett sådant till min lilla koloni!