tisdag 15 juni 2010

Panduro concrete challenge

Nu är det dags för lite mer betong! Det tar ju lite tid för betongen att torka och det är svårt att ge sig till tåls! Jag har kvaddat lite saker som jag försökt ta loss för tidigt- så går det när man är ivrig!

Jag har ju tidigare sagt att mitt "betongande" ska få gå i trädgårdens tecken och här är ytterligare ett bidrag. Denna gången blev det små hus till mina medhjälpare trädgårdstomtarna.


Jag började med att klippa bort botten på några tetra, den sorten som är lite långsmala och har skruvkork. Jag har tejpat med pakettejp några varv runt för att göra stadigare. Därefter ställde jag dem upp och ner i en hink med sand så att de står säkert och fyllde sedan med betong. När de är klara har man små huskroppar med en liten taklutning.

Därefter har jag använt mig av elefanttråd och gjort en takstomme och sedan lindat med ståltråd. Jag har sparat en lång pinne högst upp på elefanttråden som jag gjort hjärta och krumelur med på taket. När stommen är klar har jag fyllt den med mossa och sedan bara ställt den uppepå huset.
Huskropparna har jag målat med "outdoor craft paint" från Panduro, samma färg som jag använde till knopparna och krokarna. Denna gången spädde jag med ganska mycket vatten för att få lite akvarelliknande färg. Sedan är det bara att låta fantasin flöda och måla det man vill! I Panduros lilla betongpaket som vi "betongbloggare" fick så ingick bara svart och turkos färg, men har man röd färg kan man ju göra röda och rosa klätterrosor på fasaden till de små husen.


Nu är det bara för lilla tomtefamiljen att flytta in!

11 kommentarer:

Ruben sa...

Den tomte som inte skulle vilja flytta in där - han måste vara en riktig tomte ;-( Jättefint. Är det en pristävlig? Isåfall borde ju dessa vinna!
/Ruben

NinaH sa...

Dina alster gör mig så glad!! Underbart kreativa & fina!

ullis sa...

Jag bara ler stort när jag ser dina alster, vilken fantasi du har!
En annan tänker bara på att gjuta fågelbad på rabarberblad, så dålig fantasi har jag!
Ha det gott, jag väntar med spänning på fler cementsaker!
Kram Ullis

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Såååå söta och romantiska, du är ju bara bäst!!! :o)
Fortsätt, fortsätt...väntar ivrigt på nya alster!
Varmkram Lydia

Malin sa...

Vilka underbart söta små hus. Dina trädgårdstomtar kommer helt säkert att bli jätteglada! Jag måste också prova på att "betonga" i sommar.

Kalo sa...

Vilken profspysslare du är!
Karin

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Madame !

Underbara små tomtehus ! Vilken fantasi du har !! Blir jättesugen att "betonga", har ju cementblandaren ståendes på gården nu i byggtider.

Kaminen hittade jag på Blocket för några år sedan och tänkte ha den i växthuset i stället för vanlig vedeldad kamin. Jag hoppas bara att den fungerar för jag har inte testat den än ! Om inte blev det en dyr impulshistoria !
Ha det så gott !
Kram/Isa

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Gulliga små hus!! Tänk vad man kan göra med betong.
Kram

Madame C sa...

Så mycket fint du gör! Vilken inspiration du sprider. Jag blir så sugen på att pröva att gjuta betong så det är galet! Tack för det, Charlotta

Merja sa...

Snyggt och fiffigt jobbat:)

C. Tvillingmamma sa...

Klockrent! så snyggt!