lördag 26 juni 2010

Liten växthusrapport!

Det var ett tag sedan jag visade några bilder från växthuset - det har bara varit betong ett tag nu!

Idag slog en liten raring ut i växthuset; en gul citrongul pelargon med röd mitt! Så himla söt!
Jag odlar ju så gott som bara i krukor i växthuset och det som tar upp mest plats är mina "Gran Canaria tomater" som jag drivit upp från frö. Ska bli spännande att se vad det blir av dem. Mina sötpepparplantor mår också bra! Har satt en basislika som heter "Green globe" som ser välmående ut. Basilika Green globe

Har under ett antal år tidigare haft en favoritmynta som jag köpte på Gotland för många år sedan: en basilikamynta. Den dog efter många år i min vård och sedan dess har jag inte lyckats få tag i någon. Den var så otroligt stark "parfymig" doft på, fin i doftblandningar. Nu har jag hittat en som ser likadan ut och som doftar snarlikt: Eau de cologne mynta. En stor frodig kruka som kommer att räcka till många doftblandningar! Finns det någon av er där ute som har en basilikamynta? Man hittar inte så mycket när man söker på basilikamynta på nätet.....
Eau du cologne mynta

Det fina vädret ska visst fortsätta så ha det så skönt i trädgård och växthus alla odlingsfreak!7 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Gla´ midsommar till dig även om det är lite i senaste laget. Jag har det så himla bra här i mitt fritidshus i Nöbbele. Vilket väder!
Kram

Birgit sa...

Det var en annorlunda pelargon. Ser fin ut. Och vad det växer i ditt växthus. Jag vet inget om basilika mynta men om du inte redan har rosenmynta tycker jag att du ska skaffa en sådan. Den är helt ljuvlig tycker jag.Ha en fortsatt trevlig midsommar.
Kram
Birgit

Mia sa...

Det ser ut att växa på bra i växthuset. Verkligen en söt pelargon du fått tag på, har aldrig sett någon liknande förut. :)

Kram Mia

Kalo sa...

Pelargonen gillar jag.
Karin

Kalo sa...

Pelargonen gillar jag.
Karin

Galtholmen sa...

Kul att få kika in i växthuset igen! Även om det varit oerhört inspirerande att få ta del av dina härliga betongalster.
Kram
Ulrika

sonja hansen sa...

sikke mange skønne ting du har i dit drivhus . må jeg spørge hvor mange kvadratmeter det er?

coubak@yahoo.dk

hilsen sonja fra danmark