onsdag 16 juni 2010

Aklejgalej!

Nu har det bara varit betong på bloggen ett tag så nu måste jag ju visa något annat också!

I min perennrabatt har aklejorna tagit över fullständigt. Överallt sticker deras långa spiror upp och vajar i vinden. Och jag har inte hjärta att ta bort dem. Det började med att jag hade en blå. Därefter har alla dessa sorter uppkommit av sig självt! Visst är det fantastiskt! Hannu Sarenström uttryckte det en gång som att aklejorna korsar sig skamlöst!!! Underbar formulering! I min rabatt får de gärna fortsätta att leva sitt syndiga leverne när resultatet blir så här fantastiskt!


11 kommentarer:

Skoogstrollet sa...

Jösses, vad du måste ha gott om aklejor om du nu har hjärta att plocka så många vackra. Ännu finns det bara två blommande vita här samt två lila och blå jag fått som ännu inte verkar ha kommit dithän. Om några år hoppas jag ha gott om dem då fröna jag fick än så länge verkar ge rikligt med plantor.

Vet du hur många år det tar från sådd till blommande planta? Jag längtar, även om de "bara" blir blå.

Gela sa...

Aklejor är så fina. Hos mig förökar de sig också hejvillt. Och det har jag ej något emot. Ha en fin kväll/Gela

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Jättevackert med blomknopparna mot betongen !! Skulle vilja se landet också med alla aklejorna, det måste vara jättevackert med alla blommorna !

Ha det gott!
kram/Isa

Maleviks Rosenträdgård sa...

R
I
K
T
I
G
T

F
I
N
T

Gillar blommorna och fatet :)
Håkan

Madame C sa...

Håller verkligen med! Aklejor kan man inte få nog av:)
Ha det gott,
Charlotta

LINDA sa...

Åh, så underbart. Aklejor är en av mina absoluta favoritblommor - ihop med lupiner, pioner och luktärter. Jag har frösått flera olika sorters aklejor i år. Och det är verkligen drömmen att det ska bli så där som det verkar vara hos dig - överflödigt många. Visst är det häftigt att de korsar sig och kommer igen i nya färger!?!

Ha en bra dag!!
//Linda

Mimi sa...

Underbart vackra! Ikväll skall jag få vinsten. Min man kommer hit till ängesö då. Är riktigt nyfiken!!! Hälsn mimi

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack för gullig kommentar och för betonginspirationen. I sommar måste jag få tummarna loss. Tack för tipset med mjölkkartonger, det ska jag komma ihåg.
Läckert med aklejorna i fatet!
Eva

Med fingrarna i (j)orden sa...

PS. Din stickling håller på att rota sig! Jag har inte glömt!

Crea Diem sa...

Vilken lycka för mej att jag hittade din jättefina och inspirerande blogg! Jag älskar rosor och blev så glad då jag läste ditt recept på fotsalt med rosendoft. Det ska jag absolut testa att göra i sommar. Soliga hälsningar från Leni

NinaH sa...

Det är ett mycket promiskuöst släkte!;-) Jag tror inte jag har en enda som har ursrpungs-färg och/eller -form!;-) Men underbara är dom lika fullt!;-)