Lavendar Flying Butterfly

tisdag 17 december 2013

Jul?

 Oj så länge sedan jag skrev! Så är det för oss musiker i juletid, då finns det mycket jobb att göra! Men nu ska jag väl kunna rikta fokuset mot min trädgård igen! Idag vaknade jag nämligen med........ VÅRkänslor!!! Ja, det är väl en jul däremellan, men det känns inte så! Bäst att ändå visa lite julliknande bilder först! Här ovan är det lite smågranar och härlig kuddmossa som väntar på att få bli något fint jularrangemang, kanske med silverkulor och taklök?! Och på bilden nedanför så syns min fina ljuskrona i uterummet som julen till ära fått en hyacint i mitten. Kan man göra annat än att älska en ljuskrona som är rostig OCH har ett utrymme för en liten plantering i mitten?!!!
 Jag vaknade som sagt med vårkänslor i morse och kände att jag blev sugen på att planera en liten "pimpning" av växthuset till våren. Mitt växthus har mer och mer blivit ett litet hus att sitta och njuta i snarare än att ha värsta tomatodlingen i så jag gick ut för att kolla läget. Fick en idé om att jag skulle vilja köpa någon loppismöbel, kanske ett litet skåp, som ska få bo därinne. Tänkte göra odlingsbordet lite mer ändamålsenligt och, framför allt, göra fikahörnan mer ändamålsenlig!!! När jag väl var där ute i mitt växthus träffade jag på den lilla raringen här nedan: en liten blyg viol som frösått sig mellan plattorna i växthuset och som tyckte att december är en himla bra tid att blomma!!!!
 När jag kom ut ur växthuset såg jag att min julros har fina knoppar och är "på gång"!
 På väg mot uterummet så jag även mina krukor med murgröna som jag köpte i slutet av oktober när de tokreade perenner på plantskolan; sex stora krukor för nästan inga pengar alls! Har grävt ner dem i en stor odlingsbalja i zink i väntan på våren. Fast de är ju väldigt trevliga att använda i juldekorationer nu när man kommer åt dem så bra!
 Och när min lilla växthusrunda närmade sig sitt slut så tittade jag till min rosmarin som står utanför uterummet och som tinat fram under snön som låg i en vecka. Grön och fin lagom till jul!
 Och visst blir det härligt att använda min timjan till något på julbordet; kanske i julköttbullarna?!
Glad vår God jul på er!!!

6 kommentarer:

Ann Kåge sa...

Hej!
Vilka gröna härliga bilder. Det gror ju ordentligt hos dig. Den lilla "violen" är verkligen söt. Hade en liten ensam stockrosblomma i min trädgård i november.
Julkänslorna är långt borta men jag gillar inte för mycket snö och kyla så för mig är det ok med grönt.
Ha det så gott och God Jul.
Kram Ann

lisashus sa...

Vilken grönska du har hos dej! Nåja, visst är det grönt och milt och påminner mera om vår, som sagt.

Man får väl försöka göra bästa möjliga av julen ändå och det kommer du säkert att göra med ditt fina grönpyssel!
Jag kan tro att du har haft massor att göra med musiken nu, men snart får du lov!
Ha en fortsatt fin vecka och hoppas att det lättar snart för dej!
Kram
LIsa

Meta sa...

Det är snart inget som förvånar en denna "vinter" Ioch för sig är det ju bara några månader innan det är vår så det kanske blir så här tills dess.
Ha det så gott mitt i veckan
Kram Meta

Sofia sa...

Ja du, världen är upp och ner... =)
Så även här... känns som vår i luften!
Men.... GOD JUL på dig i alla fall!
Kramis Sofia

Rosa i huset i vitt sa...

God jul
kram Rosa

Annika Christensen sa...

God Jul önskar jag dig.
Alltid lika spännande att titta in här.
Annika