Idag blir det mer recept här på bloggen! Värmen har hållit i sig ända fram tills nu och än är det inte för sent att skörda och bunkra för vintern! Kryddorna är väldigt stora och där kan man skörda fina blad till kryddsalt. Receptet är enkelt och kommer här:
Citronsalt
Lika stora delar av citronverbena, citrontimjan och vanlig timjan, ungefär en handfull av varje
Grovt havssalt
Skalet av några ekologiska citroner
Kör kryddor och salt i mixer tills kryddorna är finfördelade och saltet blivit alldeles ljusgrönt.
Ta skalet av citronerna med ett cestjärn eller ett rivjärn. Blanda ner i blandningen.
Häpp! Nu ä dä klart!
Väldans gott till en citrondoftande lax eller till nästan vad som helst i matväg!
måndag 16 september 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mmmm... låter kanon gott!
Saknade dig i söndags....
Kram Sofia
Jag älskar recept :) Har aldrig gjort något ört- eller annat smaksatt salt. Kanske skulle testa. Blir i alla fall sugen när jag ser ditt salt.
Ha en fin dag!
//Linda
Skicka en kommentar