Jag fortsätter på temat rabarber - det är ju högsäsong nu! Idag tänker jag bjuda er på vad som förmodligen är världens godaste chutney, åtminstone om man är rabarberälskare! Om man gör en stor sats av den här chutneyn så har man även stommen till världens godaste grillsås till sommarens alla grillkalas! Om man blandar några matskedar av denna chutney med gräddfil eller créme fraiche så får man en sås som har strykande åtgång! Lika gott till kött och fisk som till att doppa sommarens primörer i! Passa på att göra en sats innan rabarbersäsongen är över, för den är goooooooooooooooooood!!!!
Växthusmadams rabarberchutney med sting
500 g rabarber
2 röda lökar
1,5 msk ättika 24%
3/4 dl vatten
5 dl socker
1 tsk mald ingefära
1,5 msk curry
2 tsk salt
2 finhackade röda pepparfrukter
6 torkade finhackade aprikoser
Häll rabarber, lök, ättika och vatten i en stor kastrull som är rostfri. Koka i 10 minuter.
Lägg i resten av ingredienserna. Koka sakta (annars bränner det vid, rör med jämna mellanrum) 30-60 minuter beroende på hur rinnig eller fast din chutney hunnit bli. Smaka av och njut av denna chutney med sting!
måndag 4 juni 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
För två år sen gjorde jag en marmelad med rabarber och ingefära. Det blev väldigt gott. Det här receptet är ju verkligen värt att prova.
Kram från Eva Linnea
PS Jag åtetrkommer till dig om "egna" krydd-skyltar. DS
Vilken tur jag har att titta in här just när du har detta fina recept!!;-)
Fast det är ju alltid trevligt titta in hos dig! (Har ju tyvärr blivit lite sällan denna vår....;-(.....)
Ha det gott!
Verkar spännande. Ska absolut prova detta!!
Skicka en kommentar