Torstens tokgoda citronpaj
Deg:
2,5 dl mjöl
0,5 dl socker
1 tsk vanillinsocker
150 g rumsvarmt smör
Förgräddas i 200 grader i 12-15 minuter
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
1 stor citron (rivet skal + 5-6 msk citronsaft, vill du ha ännu starkare citronsmak så kan du ha i mer rivet citronskal)
Bland och häll i smeten i pajskalet. Blandningen är väldigt rinnig, men det är som det ska!!!
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Sikta över florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Ät och njut i vårsolens sken, du hinner gräva mer sen!!!! Sommaren är faktiskt ganska lång!
2 kommentarer:
Citronpaj i all ära men jag vill se fler bilder på uterummet!!! Kram Yvonne
En kopp kaffe i solstolen efter en rejäl omgång i trädgården, det är grejer det! Citronpaj till hade varit jättegott.
Kram från Eva Linnea
Skicka en kommentar