Nu är det gullvivetider här hos mig och då ville jag bara fräscha upp ett litet recept som jag haft tidigare på bloggen, nämligen gullvivesocker. Gullvivan är en ätlig blomma och av den kan man göra ett väldigt fint gult socker att strö på kakor och desserter. Du använder bara den gula delen av blomman, drar loss den från den delen av blomman som är grön och mixar sedan med socker! Hur lätt som helst! Här kan du läsa mer om hur man går tillväga och vilka proportioner du ska ta! Rött är sött, gult är..... också sött!!!!
måndag 7 maj 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Vilket fint tips det är så mycket som går att äta som jag inte har en aning om.
Tur att det finns sådana som du som kan dela med sig av sina kunskaper.
Ha det gott
Gunilla
Halloj! Jag använder ju stevia numera, men det kanske går att göra gullvive-stevia också.
Kanske ska jag försöka? Jättesöt färg.
Kram från Eva Linnea
Så himla smart!! Det måste ju verkligen provas!gullvivan har ju en lite söt och god smak så det blir säkert jättebra!
Ha en strålande skön dag!
Kram Emelie och Elin
Oj, vilka finesser - gullvivesocker!!! Tyvärr har väldigt många gullvivor gått ut i vinter, men det hade nog inte med själva vintern att göra, utan att de nog fick både för mycket vatten och för mycket gödning under sommaren! (De stod nämligen i rosenrabatten, och det rosorna gillar, det gillar inte gullvivor).
Ha det gott - gullvivegott!
/Ruben
Halloj där!
Sååååå mycket mysigt jag hade missat här hos dig! Men nu har jag läst i kapp igen! Verkligen härligt ditt uterum blev! Gillar din plåttavla med grönsaker på!!!
Mysigt det där med Gullvivesocker... kanske man skulle prova!
Ha det nu så bra,
Kram Sofia
Se där, hade jag ingen aning om att man kunde göra gullvivesocker. Har inte så många gullvivor dock så de får stå kvar och vara vackra istället.
Ha en fin helg!
Spännande ! Tack för tipset ...nu skall det ut och plockas gullvivor minsann ! Detta måste ju provas...:)
Trevlig Helg !
J'ignorais tout à fait que les fleurs de coucou étaient comestibles; c'est trop tard pour ce Printemps...peut-être l'année prochaine. Merci pour l'astuce.
Skicka en kommentar