lördag 5 mars 2011

Kryddkarlbergare och andra blommor i vår Herres hage!

I höstas fick jag en spännande växt av min svärmor när hon kom hem från semestern. Vi delar kryddintresse svärmor och jag och hon är riktigt duktig på att hitta roliga växter! Den jag fick i höstas var extra rolig, för jag hade ALDRIG hört talas om den ens! Kryddkarlbergare är namnet på växten och de stora, "köttiga" bladen doftar starkt av timjan. Man kan t.ex. strimla bladen och ha i sallad för fin doft och smak. Läs gärna mer här!
En raritet som denna vill man ju vara rädd om och nu försöker jag föröka den så mycket jag bara kan! Fem krukor har det blivit än så länge och jag har två skott i ett vattenglas som jag ska peta ner i jorden idag. Den verkar otroligt tacksam att ta skott ifrån, jag har bara knippsat av och stuckit ner i jord och de ser glada ut allihop! Eftersom jag bestämt mig för att inte förodla så mycket i år utan direktså i mina odlingslådor så kliar det rejält i fingrarna nu!!!!

Sedan visar jag bilder på en annan liten blomma i vår herres hage idag. Nu är det bestämt att lilla vovven kommer till oss till påsk, handpenningen är betald, ingen återvändo nu! Sonen som är musikgalen har försökt få oss att döpa hunden efter alla möjliga amerikanska hårdrockssångare men jag har envist sagt att jag vägrar gå och ropa på amerikanska - jag bor ju i Sverige i allsin dar!!!!! Nu har vi iallafall enats om ett namn som känns bra för oss alla och sonen fick lite som han ville ändå - här kommer lite bilder på världens sötaste Ozzy!!!!
Ha nu en riktigt god helg!

10 kommentarer:

Galtholmen sa...

Herregud vad gulligt!!!! Minns för drygt ett år sedan när vi hämtade hem vår Boss... tiden går så fort o dem växer ännu fortare. Men det är så roligt med dessa lojala o tillgivna djur.
Intressant kryddväxt förresten. Kanske något du kommer att sälja i din webbutik???
Kram Ulrika

Anjas Hill sa...

Oj, oj, oj, en så'n vovve! "Den enda sanna kärlek man kan köpa för pengar är en hund" (Citat ur en handbok för nyblivna vovveföräldrar)!
Lycka till med OZZY!(Uttalar du det med tonande z?)/Anja

Vardag och flärd sa...

Grattis till den söta lilla valpen!
Kryddkarlbergare har jag också och den har faktiskt överlevt vintern så jag ska ta ett par skott av den. Sommartid trivs den gott ute. Doftar underbart!

Cajsas Faster sa...

Vilken liten minivovve, men den kommer säkert växa alltför fort.'Häftig krydda som jag aldrig hört talas om..ser ut att trivas hos dej allihop!

Eva Linnea sa...

Men oj vilken liten söt ny familjemedlem! Namnet var coolt. Det kanske blir en växthushund? Vilken rolig påsk ni kommer att få.
Kram från Eva Linnea

Patricia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Patricia sa...

Oj vilken fin! Åke kommer digga denne lille blåögde, brunnosade Ozzy ♥

Karin sa...

Såå läcker! Mysigt.
Karin

Tant Otteskrufv sa...

Alltså, jag är ingen hundmänniska men han är ju hur söt som helst! Bra val att skaffa en "stjälp-reda" i trädgården. Hos oss heter han Frasse och jamar när han vill ha sällskap på soffan i växthuset.

www.77yum.com sa...

成人文學
美女荷官
試玩老虎機
線上骰子
電影亞洲無碼一夜情
成人交友聊天室
免費a片
85cc成人片
華人影音視訊聊天