Lavendar Flying Butterfly

lördag 3 maj 2008

Fågelperspektiv


Mina ägor är så små att nästan allt ryms på en bild i ganska nära fågelperspektiv! Min perennrabatt ser ut som en liten hed just nu. En och annan vårblomma har vågat sig upp. Alla andra växter ligger och lurar som tigrar under jorden och gör sig nu redo att hoppa fram och ta sig an sitt byte våren!Under tiden som jag väntar på deras ankomst har jag införskaffat ett alldeles fantastiskt litet odlingsbord till mitt lilla växthus. Hittade det på en loppisaffär och slog till direkt. Det passar perfekt! Tog också ut ett "äggaskåp" som jag haft i köket. Det blir bra för småprylar i växthuset.
Nu blir det många testunder i korgstolen med gosiga filten! Där laddar jag för våren stora projekt - stenläggning av "piazzan". Det har kommit ut en trädgårdsbok om medelhavsträdgården ganska nyligen. Författaren blev intervjuad i en trädgårdstidning jag köpt. Han fick frågan om hur man gör sin egen svenska trädgård till en medelhavsträdgård. Svaret blev att det första man ska göra är att börja referera till sin uteplats som piazzan så att folk förstår att man menar allvar!!!
Alltså: jag laddar för att ta mig an piazzan! Har hittat begagnade plattor till fyndpris. De är tunga som bara den. Det är här någonstans som maken kommer in i bilden. Jag har ett vykort med ett fint citat på: "man ska inte ha större trädgård än att ens man klarar av att ta hand om den"!!!!!


4 kommentarer:

Randi sa...

Vilken mysig piazza du kommer att få!
Varning: jag hittade också gamla cementplattor. Rekommenderar hörselskydd när din man ska lägga dem. Mina var handgjorda och därmed olika tjocka, så varje platta fick läggas för sig - det gick alltså inte att göra som de gör på trädgårdsprogrammen ...*fniss* och många fula ord kom ur mannens mun!
Önskar dig en riktigt skön pingsthelg och att du hinner sitta och njuta i din sköna korgstol!
Kram Randi

Växthusmadam sa...

Tack för varningen - då är det alltså jag som ska hörselskydd och inte min man som lägger plattorna!!!! Jag meddelar dig senare om det gick bra för honom!
Pingsthelgsvärmen var underbar, nu är det lite svalare ute.... Men i korgstolen i växthuset är det perfekt temperatur!
Ha det så bra själv i vårsolen!

Annika Christensen sa...

Kul bild att se det uppifrån liksom.
Visst är växthuslivet underbart?
Ha det bra
Annika

Växthusmadam sa...

Ja, växthuslivet är sannerligen underbart! Men just nu grusas min lycka lite av att jag precis alldeles nyss hittade en liten, liten mördarsnigel INNE i växthuset! Hur har den kommit in? Jag har ju sand i alla plattfogar och det ska de ju ogilla att få på sig..... Jag såg framför min inre syn hur jag kommer in och alla mina tomatodlingar är skövlade av en snigeljäkel! Men här är det no mercy. Den lilla snigeln finns inte mer! Man hotar inte en odlarentusiasts grödor hur som helst och förblir ostraffad!!!
Njut av växthuslivet!