Lavendar Flying Butterfly

fredag 28 mars 2008

Vik hädan Kung Bore!


Ibland önskar jag att jag hade kontakter i undre världen. Då skulle jag anlita en hit-man, för så här års borde det vara ett pris på Kung Bores huvud! Ena dagen, närmare bestämt den 26 februari, plockar man årets första gullviva. Och sedan slår han till, Kung Bore. Tonvis med snö! Det går inte ens att öppna dörren till växthuset så att man kan gå in och titta på vårlökarna som blommar där inne. Man får titta på kort som tagits på dem innan vintern dök upp. Shame on you, Bore!

Sonen kom hem med en sångtext från skolan. En riktigt sorglig sång tyckte han. Snögubben och fröken Tö heter den. Snögubben och fröken Tö blir kära. Och det går ju inte så bra. En bit in i sången kommer raden "men när fröken Tö blev varm smälte gubbens ena arm". Ha! Men sista raden är ändå bäst: "Gubbens stora vita kropp har hon i en kaffekopp". Fantastisk lyrik! Fast det säger jag inte till sonen. Jag säger inte heller att fröken Tö är min nya idol.

Under tiden som jag går och längtar efter fröken Tö tittar jag på mina irisar. På bild..... Växthusdörren är ju gubevars fastfrusen!

Så här såg det ut i februari. Det såg ju så
lovande ut.........

4 kommentarer:

Randi sa...

Tack för din kommentar!
Lovar att följa dina framsteg... :)
Jag längtar också efter fröken Tö!
Just nu regnar det och det inger hopp om Våren.
Önskar dig en skön helg!

Britt sa...

Tack för titten på min sida. Jag tittar in till dig igen://Britt

Lilla B sa...

Tack för besöket både på min växthusblogg och min allmänna trädgårdsblogg. Var säker på att jag kommer att följa dina odlingar! Det är sanslöst kul att intensivodla i ett växthus. Har hållit på i runt 15 år och tröttnat har jag absolut inte. Däremot byggt ut växthuset.

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Nu kommer våren jag känner det!!! det är jättefint just nu utamför min dörr, 14 grader på farstutrappen jippie! Jag såg både blåsippor och tussilago igår det är inte så dumt. Ha det bra kram Tyra