Lavendar Flying Butterfly

måndag 16 september 2013

Citronsalt

Idag blir det mer recept här på bloggen! Värmen har hållit i sig ända fram tills nu och än är det inte för sent att skörda och bunkra för vintern! Kryddorna är väldigt stora och där kan man skörda fina blad till kryddsalt. Receptet är enkelt och kommer här:

Citronsalt
Lika stora delar av citronverbena, citrontimjan och vanlig timjan, ungefär en handfull av varje
Grovt havssalt
Skalet av några ekologiska citroner

Kör kryddor och salt i mixer tills kryddorna är finfördelade och saltet blivit alldeles ljusgrönt.
Ta skalet av citronerna med ett cestjärn eller ett rivjärn. Blanda ner i blandningen.

Häpp! Nu ä dä klart!
Väldans gott till en citrondoftande lax eller till nästan vad som helst i matväg!

2 kommentarer:

Sofia sa...

Mmmm... låter kanon gott!
Saknade dig i söndags....
Kram Sofia

LINDA sa...

Jag älskar recept :) Har aldrig gjort något ört- eller annat smaksatt salt. Kanske skulle testa. Blir i alla fall sugen när jag ser ditt salt.

Ha en fin dag!
//Linda