söndag 1 september 2013

Äntligen: hej igen!

Så det kan gå när man börjar jobba igen..... Vad var det som hände egentligen? Inte ett inlägg från mig på flera veckor!!!  Jag får skylla på Jan Björklund, vår skolminister. Han har inte riktigt förstått det här med skolan. Han tror att ju mer pappersarbete lärarna gör desto bättre skola får vi i Sverige. Så nu har jag skrivit dokument i veckorna tre. Och inte tror jag att mitt ämne, musik, blir bättre av det! Jag trodde att musik var ett praktiskt ämne.... Tänk så fel jag trodde!
 I dagens inlägg skickar jag fina blommor till Jan Björklund, för det tror jag att han kan behöva i hans lilla kantiga värld!! Alla de här små godingarna härstammar från de fröer jag så lyckosamt i våras vann hos Linda med bloggen Växthusliv. Jag hade ingen aning om att man kunde fröså dalior, trodde att det bara var från knölar man drev upp dem. Men se det var lätt som en plätt med frösådd!
 Det är alla möjliga härliga färger på dem och så här på hösten är det ju så fint. Annars är jag inte så mycket för blommor i en massa olika färger, jag gillar en enhetlig färgskala. Men de här sötnosarna går man ju liksom och väntar på: undrar hur just DU kommer att se ut lilla knoppen?!
 De flesta har ganska rund form, men det kommer en och annan "spetsig" sak också! Tack för den här härliga höstprakten Linda!

11 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Så häftigt med frösådda dahlior .. trodde det var krångligt !
Hoppas Jan B får en tankeställare ... musik skall ju handla om glädje inte om dokument !
Ha det så gott !
Kram/Isa

LINDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LINDA sa...

Hej!

Så roligt att de blev fina. Det är de fasta knopparna som ger frö. De är färdiga när de är torra eller till och med börjar öppna sig som en eternell. De tar rätt lång tid på sig för att mogna, så jag brukar se till att spara några av de första som bildas på säsongen. Slibbiga knoppar och sådana som inte sluter sig ger inte frö.

Tack för beskrivningarna! Ska absolut länka om jag också gör. Vi har just börjat bygga vinterträdgård/orangeri, så det blir nog inte så mycket gjutet här före våren.

Solsken
//Linda

LINDA sa...

Råkade publicera dubbelt.

LINDA sa...

Råkade publicera dubbelt.

lisashus sa...

HÄrliga blommor! Dem får han (Björklund) ta till sej, till hans trånga lilla värld!
Hugaligen, så glad jag är att jag är ur skolvärlden!!! Jag trodde väl i min enfald att man insett detta med lärarnas eviga dokumenterande och skrivarbete...att det hämmar själva undervisandet! Hm....!

Hoppas att du snart kommer på rätt köl! Kramar
Lisa

NinaH sa...

Håller helt med om musikundervisnings-reflektionerna!
JB behöver säkert blommor- och kanske lite dans och musik också???;-)
Härligt att vi fick ta del av dina fina bilder vi också!! Ska nog också prova att fröså dahlior. Men.... Skam sägandes fick jag aldrig ner mina dahlior (knölar) i jorden i år!! (Så frågan är ju om det blir bättre med frön!....?....;-)

Sofia sa...

Men oj, va fina!
Nä jag visste inte heller att man kunde fröså dalior... alltid lär man sig nått nytt! =)
Kram kram
Sofia
ps. Du är väl ändå lite på G inför höstmarknaden?

jake sa...

Underbart vackra. Fantastiskt att de blommar så rikligt och vackert så snart.

glashusen.se sa...

Vad härligt med så vackra blommor nu på hösten

Rosa i huset i vitt sa...

Dahlior är så fina blommor...min mormor hade många såna
kram Rosa