lördag 28 september 2013

Nu är det faktiskt höst på riktigt!

 Idag blir det höstbilder och lite förslag på mysiga höstpyssel! Jag tycker att det är så fint med mina små rönnbärshjärtan som jag alltid gör på hösten! Jag formar en najtråd till ett hjärta och trär på rönnbär. Efter några dagar börjar rönnbären skrumpna, men om man har kransen inne så torkar de och blir bruna och kransen håller sig så i åratal. Jag tycker faktiskt att det är rätt fina att pynta lite här och där med den torkade varianten!
 Mossa hör hösten till och här är en bild på en hönsnätstrut som jag sålde på marknad i gamla linköping förra hösten, med en liten "härliga höst" skylt på.
 Kransar i ljung är också tacksamma att göra på hösten för de håller sig ju sedan och behåller färgen väldigt bra väldigt länge. Jag brukar göra två lite mindre och hänga på dörrarna till mitt vita vitrinskåp; såååå fint!
Och under tiden som jag står i uterummet och pysslar så håller min lilla fotogenkamin värmen åt mig och sprakar hemtrevligt som ackompanjemang! Mmmmmmmmmm!
Härlig höst på er!

5 kommentarer:

Meta sa...

Att göra kransar på hösten är jättekul.Ska nog göra någon i morgon.
Dina var jättefina få se hur mina blir.
Ha en fin söndag
Kram Meta

IET sa...

Vad mysigt det verkar med kaminen!

NinaH sa...

Fina saker- bra tips!!

Rosa i huset i vitt sa...

Jättefint mossarrangemang
kram Rosa

Sofia sa...

Höst-härligt! =)
Hi hi... förstår precis vad du menar med den rostiga taggtråden... =) Underbart fynd! Så då kan vi se fram emot en massa taggtrådskransar på julmarknaden?
På tal om rostigt... skynda dig in och var med i min lilla tävling, så kanske du kan få mer rostigt! =)
Kramis Sofia