lördag 20 april 2013

Kaninsläpp!

 Hej! Idag är det jag, växthuskaninen Rufus, som skriver inlägg. För några dagar sedan berättade min matte att det är så populärt att åka och titta på kosläpp nu för tiden..... Jag visste inte vad det var så matte förklarade det och undrade om jag ville att vi skulle ha kaninsläpp på lördag. Eftersom jag är en utekanin och bor i en ganska liten bur så har jag jättemycket skutt i mina ben efter hela långa vintern! Så jag hoppade runt i buren och gjorde små knorriga och glada läten så att matte skulle förstå att jag ville ha kaninsläpp (matte förstår inte kaninska så bra, suck!).
 När det är sommar så får jag vara i en liten hage där jag har en jätterolig tunnel som man kan krypa igenom. Den är så där äckelrolig, väldigt kul och lite läskig på en och samma gång. Matte brukar säga att jag nog lider av lite klaustrofobi och att det är därför som jag får lite panik när jag är mitt i tunneln, men det är inget farligt säger matte.....
Första skuttet efter vintern är bara sååååå roligt, man tar sats och........
 ...... tjohooooooo, I´m back!
 Här sitter jag och tänker på om våren också tycker att det är roligt med vår......?
 I år skulle det bli lite extra festligt sa matte, eftersom vi skulle ha ett riktigt kaninsläpp och därför hade matte tagit på sig sina sprillans nya vårträdgårdsskor. Det såg festligt ut tyckte jag och jag blev lite glad att matte hade klätt sig fint dagen till ära!
 När man skuttar mycket efter en hel vinters uppehåll så blir man ganska snabbt trött och måste vila fötterna....
 ....man måste vila huvet också för man blir så snurrig av allt hoppande och alla lyckliga känslor som trängs i kroppen!
 När jag hade varit ute i flera timmar och skuttat medan matte drack te och tittade på och kom med glada tillrop (hon brukar säga "hopp" och då skuttar jag allt vad jag kan så att matte ska skratta åt mig) så sa matte att nu var det dags att vila. Fast hon lovade att jag skulle få komma ut i morgon också fast att det inte är något riktigt kaninsläpp då, det kan man bara ha en gång varje vår säger min matte. Det blir festligare då.....
Och när skuttet och myset var slut så var det faktiskt rätt skönt att sträcka ut sig i buren..... Jag fick en morot också för det finns inga maskrosor än.......
Puss på nosen från mig till dig! Nu ska jag drömma om sommaren........ Zzzzzzzzzzzzzzzz.......

8 kommentarer:

Sylvia sa...

Du är så söt Rufus. Förstår att det sprätter i benen. Det gör det i mina också nu när det äntligen är vår ! Jag håller med dig om att mattes skor var fina :)
Ha en fortsatt skön helg!
/ Sylvia

gunsan sa...

Å vilken söt historia.Ock en mycket söt liten kanin.
Ha det fint.

Tant Otteskrufv sa...

Jag har också skuttat runt idag, på upptäcksfärd i rabatterna, så jag tror jag förstår hur trött du blev. Ikväll dimper jag nog en stund framför TV´n innan jag drömmer om flera och mera knoppar :)

Anna Vattenkanna sa...

Gulliga du. Så sött du somnat efter allt skuttande. Hoppas att du får en skön, grön kaninsommar.

Kram

Mia Ozzy sa...

Men så härligt! Det är verkligen vår när djuren får komma ut i det fria:) vi kanske inte pratar samma språk, men det av något brukar visa glädje :)

Jaja sa...

♥ Nospuss på dig fina NINEN!! Vilken härlig dag du haft. Du har världens bästa matte!! ♥
Kram Jaja

Linda sa...

Beautiful photos.

Fröken Dill sa...

En sån underbar sötis!

Hälsar fröken Dill