söndag 20 maj 2012

Örtagård i miniformat!

 Helgen har verkligen gått i trädgårdens tecken! Dels har jag grävt på min koloni så att kroppen värker, dels har jag snickrat och grejjat hemma! När vi glasade in uterummet så hade jag en vision av att jag skulle vilja kunna bara sträcka ut handen och dofta på kryddor när glaspartierna är öppna. Alltså har jag snickrat något som mest ser ut som en ho för grismat!!! Fast jag är nöjd, den fyller sitt syfte perfekt. Jag har satt flera salvior och lite lavendel så när det blir högsommar tror jag att det kommer att vara fjärilar som fladdrar för fullt när jag sitter och blickar ut över "örta-hon"!
 Ett litet fat för fjärilarna att dricka från har jag stuckit ner i mitt nya kryddland!
 Längst in i min lilla örtagård har jag en "fontän" på planket. När mina murgrönor fått lite fart slänger de ut sina långa rankor och bildar en liten kaskad av grönt!
 En fin maschallhållare stöttar upp min clematis.

Min trädgård innehåller även en del trädgårdsmarodörer! Den här lilla filuren som just jagat runt i perennrabatten hade en väldigt intensiv blick när jag tog det här kortet, en blick som väldigt tydligt säger:
"snäääääääääääälla matte, kan jag få vara kvar en stund till om jag loooooooooooovar att inte vara i rabatten? Jag loooooooooovar, heders!
Och visst fick han vara kvar, både folk och fä ska få njuta av våren!

3 kommentarer:

Berit sa...

Med dom ögonen så förstår jag att han får vara kvar i trädgården, även om han busar lite:)
Ha en underbar dag!!

Vivian Tisting sa...

Så söt, ser verkligen att det är bus bakom de bedjande ögonen också.
Ha en bra dag.
Vivian

Anonym sa...

Åh, vad det ser trevligt ut. Vilken oas. Att dessutom kunna hitta denna söta varelse bland alla växter. Din trädgård är bäst! Kram, Yvonne