I vinägern (vitvins är godast tycker jag) kan du ha i vad som helst efter tycke och smak. Jag brukar göra en vinäger med vitlöksklyftor och rosmarin. I år provar jag att slänga i en chili också, mest för att det ser så vackert ut! Prova annars med basilika, timjan, kyndel, oregano, mejram eller fransk dragon. Jag läste också att man kan slänga i lite lavendel, men det har jag inte provat själv. Det ser nog vackert ut iallafall!
Man kan även göra örtkryddad olja på samma sätt, med oljan kan vara lite känsligare för bakteriebildning när du lagt i kryddorna så en olja ska du inte ha stående länge med växtdelarna i utan gör och använd mer omgående!
10 kommentarer:
Läckert att se på och bra att ha som present. Brukar göra liknande och tycker vitvinsvinägern passar bäst
Christina
Jag brukar göra mindre mängder så man hinner förbruka dem rätt snabbt. De ser så mysiga ut i köket och är alltid en välkommen present till goda vänner.
ha en fin vecka, Petra
Men vad bra! Vinäger med chili kan jag ju göra! Tack för det tipset =) Ha en fortsatt bra dag =)
Du är underbar som påminner en hela tiden!! Det blir till att göra detta också.
Kransen blev ett hjärta istället med lite lavendel i dessutom.
Tack tack för din fina blogg
Annika
Vackra tips!
Kram EL
PS Jag äter tomater varje dag! DS
Vad vackert och säkert jättegott!
Karin
Bara några få i kurka har jag kvar.
Vilken höst va?
Annika
Fantastiska tips det skall du ha stort TACK för.
Du är ju en outtömlig källa med inspiration, fantastisk.
Ha en fortsatt fin vecka
Gunilla
Det ser både gott och vackert ut!/Anja
Du ger så bra tips!! Tyvärr haft lite dåligt med tid att ta hand om våra örter denna höst.... Hoppas på lite mer tid nu till helgen. Då ska jag gå tillbaka bland dina recepttips!
Skicka en kommentar