måndag 7 september 2009

Kryddtips vecka 36

Jag fortsätter kryddtipsen på temat "förvara sommaren i frysen"! Den här veckan gör jag de allra sötaste prinsessisbitar att lägga i ett glas tillsammans med något gott och drickbart. Därefter kan man en mörk vinterdag drömma sig bort till sommaren igen!

Kryddväxter har oftast ganska oansenliga blommor, men på nära håll är de jättesöta! Eftersom man inte får plats med så mycket i en iskub är de också förträffliga till att lägga i isbitar.

I mina isbitar har jag tagit blommor av oregano, isop, små rosenknoppar samt temynta. På temynta och ros har jag ryckt loss blombladen ett och ett och lagt i istärningslådan, på oregano och isop har jag också ryck loss de "små" blommorna som bildar den stora blomman (umgås nära med en oreganoblomma en stund så förstår du vad jag menar!!)

Häll därefter vatten till hälften i varje iskub och frys tills det stelnar. Ta ut och fyll på resten av vattnet tills iskubslådan blir full och frys därefter igen. På så sätt får du blommorna i mitten av tärningen istället för att de flyter upp och lägger sig på ytan av tärningen.

När vintermörkret känns FÖR mörkt framåt slutet av november kan du ta fram dina tärningar och lägga i en somrig drink och räkna hur lång tid det är kvar tills du får börja odla igen!!!

8 kommentarer:

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Det ska jag fixa när vinet som blev över från kräftskivan har fryst färdigt. Det ska bli kul att testa!
Kram Eva Linnea

Villa Solgården sa...

Fina och lekfulla iskuber!

mitt gröna hjärta sa...

Vilket superbra tips, då vet jag vad jag ska göra av min oregano som håller på och ta över rabatten!
Jättekul att du hittade till mig så jag kunde hitta dig! Och grattis du med...
Ha det gott, kommer snart tillbaka!
Jenny

Glädjekällan sa...

Tack för tipset. Skall se i morgon vad som finns där ute som kan användas.
Det där med röda sidenband runt betongpaket ...får jag också tacka för.
ha det gott
Birgitta

Anja sa...

Väldigt rolig tips! Tack för att du delar med dig!/Anja

Lillebeth sa...

Jättebra idé. Det ska jag absolut göra. TAck!

Camilla med Trädgårdsliv & Design sa...

Tack för tipset! Vilka härliga idéer och tips du bjuder på. Måste läsa i kapp lite på din sida känner jag.

Ha det gott i det vackra höstvädret! Kram Camilla

Annika Christensen sa...

Ja säger då det! Det skall var du som kommer på sådant. Gurkört har man ju frysit in många gånger men resten då?? Oj oj vad smalt jag tänker.
Tack igen.
Annika