Se till att fylla frysen med goda örter och dina egna kryddblandningar till vinterns grytor.
Använd dina istärningslådor för isbitar och fyll med örter. Hacka t.ex. basilika och fyll istärningslådan med hacket och häll på lite vatten för att binda samman. När tärningarna är frysta kan du ta ur dem och lägga i en fryslåda och märka upp. Du kan frysa in varje krydda för sig, men ännu roligare är kanske att göra en kryddblandning direkt i varje kub. Gör t.ex. en blandning av timjan, basilika och kyndel som du sedan kan ta fram och låta smälta i en av vinterns grytor.
Om du vill ha lite mer sting kan man ta med lite hackad färsk chili tillsammans med de övriga kryddorna. Fundera ut vad just du brukar ha för favoriträtter under vintern och se till att hitta på en egen härlig vinterblandning att frysa in!
6 kommentarer:
Ja, nu börjar det bli dags att skörda! Kram Eva Linnea
Så smart, att jag inte tänkt på det, frysa i kuber. Det ska jag gjöra nu :)
Jådå! Det skördas för fullt och nu har även skogen börjat bjuda på trattisar! Härligt!/Anja
Ja, det är kanske det jag ska göra i helgen, kryddiga istärningar. Har använt mina örter hela sommaren, men jag har ju mera att ta rätt på och det låter som en bra idé.
Ha en skön helg!
Jättebra tips du kommer med!!!
Oh så bra & enkelt tips - att frysa dem så! Nu ska jag ta mig i kragen & verkligen skörda mina örter ordentligt också till vinter - nytta och -glädje!!
Skicka en kommentar