Något som är lätt att göra och som blir fint är att spara en del av sommarens blommor för att kunna färga teblandningar eller bröddegar.
Jag brukar försöka torka blombladen på ringblomma för att färga bröddegar med. Även de små blå blombladen på blåklint är fint att ha i både bröddegar och teblandningar. Eller varför inte göra små kuvertbröd med både ringblomma och blåklint, ett riktigt "svenskt" bröd med både blå och gula prickar i!
5 kommentarer:
Dina kryddtips är så läckra! Tyvärr har jag inte plats för ringblommor i min lilla pytteträdgård. Dessutom är jag inte så förtjust i gula/oranga blommor. Men rätt vad det är så kanske jag sätter ringblomsfrön, man ska aldrig säga aldrig.
Tomaterna växer så det knakar i växthuset. Jag visar snart på min blogg.
Kram Eva Linnea
Hejsan Växthusmadam!
Önskade att även jag kunde ha dessa fina gammaldags sommarblommor så som skasse och ringblomma, men av någon anledning blir dessa alltid angripna av kryllande larver och då har jag tröttnat! vilken tur att få se dem i andras trädgårdar och så här på bild!
Ang. mina header med Allim 'Color Mix'.
Ja. Just den är mycket ovanlig med sina tre färger:vit, rosa och blekgul.
Annars har jag A. flavum - en vackert blekgul art och A. moly - starkare gul färg med lite större blommor./ Anja
Oh så fint, det måste jag testa i mina bullar.
Jo, jag springer själv runt i 'halvbrallorna' från GardenGirl varje jag, de är bara så suveräna! :o)
Ha det så bra i sommarvärmen,
Lydai
Hej!
Åhhhh vad roligt att hitta din blogg, Såna här tips älskar jag.
Har själv gjort lite grann av rosenblad och lavendel t.ex. Jag ska minsann ta och samla till lite brödbak framöver, det var en superbra ideé.
Fina saker du hade i din webbshop åxå. Dig ska jag absolut ta till favoriterna.
Tack för titten och din fina kommentar.
Ha en skön dag! Kraam Cin
Min mor kallar ringblomma för "fattigmans saffran" och lägger i riset för färgens skull.
Skicka en kommentar