måndag 27 januari 2014

Dags att så!!!!

 Ja, det är kanske lite tidigt att så det mesta i min "fröbank", men chili kan man faktiskt få peta ner i jorden nu om man ska hinna få ordentligt med frukter på! Vad gäller det mesta av de andra fröerna i min låda får man inventera och drömma än så länge!
 Jag fullkomligen älskar min fröförvaring i vinröd plåt som jag specialbeställde får ett antal år sedan! Vilken julafton det är varje gång man öppnar den och kikar på innehållet! Precis som när man var liten så känns det som att man tjuvkikar lite för tidigt, innan man riktigt har tillåtelse!!!
 När man väl öppnat så kan man sitta där och göra en mental trädgårdsresa, månad för månad för att för sitt inre se hur fantastisk trädgården kommer att se ut när den blommar i full prakt och man kan riktigt känna hur gott den där första gurkan smakar!
 I min låda finns tomma fröpåsar som väntar på att bli fyllda med nya härliga fröer under den kommande trädgårdssäsongen. Och OM det mot förmodan skulle uppstå problem längs vägen så hittade jag faktiskt en oöppnad ask med "gröna fingrar piller" också!!!! Alltid redo!!!!

8 kommentarer:

Meta sa...

Oj vad du är redig här blir det igen sådd i år av förklariga själ.
Ha en fin vecka och lycka till med ditt arbete.
kram Meta

Mia Maskros sa...

Men oj vilken skatt du har!!! Jag förstår att du längtar efter våren :)

Kram!

EM sa...

De där gröna pillren skulle jag verkligen behöva. Ska försöka få till nåt som liknar trädgård i år, och lusläser frökataloger och skriver listor på perenner som ska inhandlas. Och så det där med jord o grejor. Spännande ska det bli, i alla fall.
kram elsamarianne

Ellan sa...

"Inget är som väntans tider" heter det väl... Fast visst vill man börja så! Jag går och tittar på mina fröpåsar mest varje dag. :-)
/E

Rosa i huset i vitt sa...

Vilken bra förvaring
kram Rosa

Anns Gröna sa...

BRA att du påminde om chilisådden - tack! Det får det nog bli till helgen.
Verkligt snygg förvaring du har :)!
/Ann

Min plats i solen sa...

Det är en härlig tid nu. En tid av förväntan. Och längtan. Tomater, basilika och chili är startskottet på frösäsongen varje år för mig. Blir alldeles bubblig av att vara igång med säsongen. :)

Sköt om dig och lycka till med dina fröer!♥

Kram Lotta

EvaLinnea sa...

Hej! Titta in till mig på Villa Linnea. En lite överraskning väntar!
Grattiskram från Eva Linnea