söndag 27 oktober 2013

Hipp hurra för en mysig dag!

 Vilken höst vi har! En av mina närmsta kollegor har fyllt jämnt och vi andra i vårt lilla arbetsrum hade bestämt att vi skulle ses i mitt uterum och ha pysseldag som en överraskning för vår jubilar. Och vilken perfekt dag vi valde: det kan ju faktiskt likaväl vara jättekallt och stormigt så här års! Men inte idag inte!
 Temat för dagen fick bli höst med varm äppelmust med kanelstång, kardemumma och vanilj som "välkomstdrink". Jordärtskocksoppa och matmuffins med trattkantareller och fetaost fick också slinka ner innan vi skred till verket med att binda höstkransar.
 Det fick bli ett litet "stationssystem" med mossa utomhus och pynt inomhus. Kolla vilka koncentrerade ryggtavlor!!!
 Och duktiga var de, mina kollegor. Jag hade dukat upp med lite olika pynt som kanelstänger, torkade chilifrukter, vallmokapslar och band i lite olika färger. En av mina kollegor hade med sig fina, blanka, nyplockade kastanjer. Lite skattjakt i trädgården blev det också för att hitta lite fina blad.
 Så här duktiga var de, mina kollegor!
 Min egen krans fick förstås ta plats direkt i uterummet! Och innan vi visste ordet av så blev det helmörkt ute, nya vintertiden märks direkt!
 Fast när händer det egentligen att man kan sitta ute och mysa i ett icke vinterbonat uterum när det snart är NOVEMBER??!
 Så timmarna förflöt och vi avrundade vår dag med en äppelpaj modell "för mycket av allt" som jag hittat recept på hos Ica. Äpplen, pecannötter och kolasås i botten och dessutom en smulpaj med råsocker uppe på det!!! Ska det va så ska det!!!
 Som pricken över i så hade kyrkklockorna på kyrkan en bit bort fått spader idag och ringde en gång i halvtimmen hela dagen för att hylla vår lilla höstfest!
Och när mina kollegor försvann bort i mörkret med varsin höstkrans i högsta hugg kände jag in stämningen i mitt älskade uterum en stund till och tänkte att den här stunden ska jag plocka fram i tanken när vinterstormarna viner runt husknuten!

7 kommentarer:

Meta sa...

Oh vilken härlig fest dina kollegor fick hos dig. undrar om det hänt att man suttit ute så sent på året.
Det gäller att ha tur.
ha en fin dag imorgon med
Kram Meta

Inger Marie sa...

Så herlig dag dere hadde!
Så hyggelig med slik felles kreativ dag:)
Nydelig krans du laget:)

Min plats i solen sa...

Låter helt underbart! Vilken härlig dag ni gav till er kollega. Och er själva. Det är så värdefullt med sådana dagar tillsammans med de som vi tycker om. Och ditt uterum ser helt ljuvligt ut! :)

Ta hand om dig!

Kram Lotta

NinaH sa...

Vilken mysig present!!

Mia sa...

Och jag kommer också bevara denna eftermiddag i minnet (även om det är skraltigt ibland). Det finns nog ingen bättre present än god mat, pyssel och mys. Tack igen!

Ann Kåge sa...

Hej.
Så roligt med höstmys och fint skapande.
Kram Ann

Anja sa...

Oj, oj, vilken lyckad pysselträff! Där skulle man fått vara med! Ser så mysigt ut med alla ljusen och kransarna blev fina. Ett härligt inlägg! /Anja