söndag 20 oktober 2013

En blandning av höst och vinter!

 Så här års brukar det vara en liten blandning av höst och vinter i mitt uterum och i min trädgård. Ljungen står ju fin länge och då brukar det hinna flytta in en och annan liten gran samtidigt för att jag ska komma i stämning för att producera lite saker till årets julmarknad hos Violas romantiska hem. Marknaden går av stapeln den 16-17 november. Igår var jag ute på en liten skogsrunda för att plocka lite naturmaterial till kransbindning. Hittade fina grenar som resulterade i den stora stjärnan som pryder uterummet på bilden nedan.
 Passade på att tända min ljuskrona som just nu har fått en liten prydnadspumpa som dekoration. När julen närmar sig så är det perfekt att sätta en hyacint i hålet mitt i ljuskronan.
 Förra helgen var jag i Bollnäs och då besökte jag en av mina absoluta favoritträdgårdsbutiker: Mobackes. Där köpte jag den här underbara ampeln. Jag tröttnar aldrig på rost och zink, det är så fint mot trädgårdens grönska på sommaren och framför allt till höstens underbara färger!
 Jag älskar verkligen att göra olika stilleben i växthus och uterum, det är som en mental rening för mig, meditation för hjärnan! Ha en skön söndag, om en stund blir det yoga för mig: dock inte i uterummet!

7 kommentarer:

gunsan sa...

Den ampeln var himla snygg.Älskar också rost.
Kram/Gunsan

Annika Christensen sa...

Härligt då är jag inte ensam om att ha en gran just nu.
Fint du har det.
Annika

Meta sa...

Men så fint och pyssligt du har det kul att se bilderna njuter.Ampeln är ju bara så fin. älskar också rost och zink som du.Det var ett tag sedan jag var i Bollnästrakterna brukar vara där en gång per år i alla fall har släkten där. Håller med om att trädgården är fin och bra.
a en fin dag
kram Meta

NinaH sa...

Åh så höstfint i ditt/ert uterum! Och ampeln är bara sååååååå!
Fortsatt skön helg!

Sylvia sa...

Mysigt och ombonat har du! Jag ska försöka smuggla in en gran på min altan utan att maken ser det. Han tycker att det är allt för tidigt men det tycker inte jag :-)

Rosa i huset i vitt sa...

Så mysigt du det där
hoppas det inte blir alltför kallt på julmarknaden
kram Rosa

Anja sa...

Vilken fin ljuskrona som du kan sätta en kruka i! Ampeln är också fin och jag håller med dig att zink och rost är underbara trädgårdsattributer!
Och stilleben! Det älskar jag också att hålla på med!/Anja