måndag 5 oktober 2009

Kryddtips vecka 40

Nu är blombrädan full av diverse torkade fröer och fröskidor som vill bli omhändertagna. Den här veckans tips blir därför ett enkelt frökuvert som du gör själv. För den som undrar har jag inte en annan tideräkning än andra människor, jag drar bara ut på sommaren lite. Det är vecka 41 hos mig också även om jag inte vill kännas vid det!!!!

1. Börja med att vika ett halvt A4 papper på mitten. Använd papper som inte är för tjockt. Använd gärna linjal för att dra längs dina vikningar så att det inte blir buckligt.


2. På den sidan som är öppen, alltså den sida där du inte har en vikning, ska du nu vika in lite mindre än 1 cm. När du gjort det viker du 1 cm en gång till på samma ställe så att du gjort två invikningar på öppna sidan.


3. Lägg därefter pappret med den vikta sidan nedåt med vikningen på vänster sida. Vik upp det nedre hörnet som på bilden.


4. Vik därefter upp nästa hörn och "kila" fast det under den vikta kanten. Nu har du kommit halvvägs och kan fylla din fröpåse med fröer. När du gjort detta viker du upp hörnen på samma sätt som du gjorde i nederkanten av frökuvertet och kilar fast på samma sätt så att dina fröer inte åker ut.


5. Det färdiga kuvertet ser ut så här!
Lycka till med ordningen i frölådan!

6 kommentarer:

Millas hem sa...

Hej!
Jag har varit här och kikat! Tackar för tipset :)

Camilla

Kalo sa...

Fixade sånna förra året, de funkar!
Karin

Anja sa...

Åskådligt och bra! Tack!/Anja

Mia sa...

Fick en sån fröpåse av en odliat (odla.nu) förra året, nu vet jag hur jag ska bära mig åt för att göra egna. :)

Ha en fin höstvecka!
Kram Mia

NinaH sa...

Trevlig påse!

Stickfantomen sa...

Tackar för fin pedagogik. Nu ska det vikas vackert. Ha det gott.