tisdag 21 april 2015

Long time no see!


Kära vänner! Det var minsann inte igår!!!!
Min tystnad beror inte på att jag tröttnat på er utan på datorproblem av den grövsta sorten, den sorten som gör att man faktiskt helt och hållet tappar sin lust att blogga. Köpte en ny dator när min gamla gick på knäna och jag har inte hämtat mig än! Varje inlägg tog 1,5 timme att göra, OM det över huvud taget lyckades! Det går helt enkelt inte att blogga och att lägga in bilder med den skitdatorn! Så nu har jag och maken klurat ut ett sätt att kringgå detta så att jag kan få in mina bilder via hans dator. Ljuva vår! Både ute och i bloggsinnet!
Penséer och violer svämmar över alla krukbrädder i både uterum och växthus; jag tycks inte kunna få nog av dessa små raringar! Det finns så många fina och nog måste jag väl ha bara en liten till??!! Och som vanligt så har det redan följt med några kryddor hem från plantskolan i väntan på att mina övervintrade ska komma igång på riktigt! Hittade en förträffligt fin, helt rund, tunna som rymmer 50 liter och i den har jag startat ett litet gruppboende för kryddor!
 I alla år så har jag skrivit trädgårdsdagbok och försökt att dokumentera min trädgård, bloggen är ju också en slags dagbok. Men aldrig under alla mina trädgårdsår har jag tänkt att jag ska dokumentera min trädgård i målade bilder....... VARFÖR kan jag ju undra nu, jag som älskar att måla!!! Så nu är det 2015 års ambition; att dokumentera min trädgård i akvareller. Det kommer säkert att dyka upp en och annan bild på det här på bloggen!
 Hade besök av en journalist som ville göra ett litet porträtt om mig och min trädgård i en "Bygg och trädgård special" tidning som kommer ut nästa vecka i lokaltidningen. Jag passade på att bjuda på morotskakemuffins med......... VIOLER på! Hon åt snällt upp sin viol när jag förklarat att man kan äta dem!
Igår var det ett förträffligt väder och jag hade ledig dag! Jag bara latade mig, lapade sol, petade ner fröer och målade akvarell hela dagen lång! Ljuva vår! Som jag har väntat! Även om inte den här vintern var så lång så är den ändå alltid för lång för en otålig trädgårdssjäl!
På återhörande INOM KORT alla bloggvänner!

4 kommentarer:

Meta sa...

Vilken tur att ni slog era kloka huvuden ihop och löste problemet. Det är så kul att läsa dina inlägg även om jag inte alltid kommenterar.
Det ser smaskigt ut med muffinsen. Så fint du målar
Ha en fin vecka
Kram Meta

Isas Trädgård sa...

Åhh så härligt Madame att du är tillbaka igen - tänk så datastrul kan stöka till det.
Ser härligt ut hos dig med gruppboendet och alla vackra akvareller - vilken skön dag du verkar haft idag !
Grattis till reportaget - det skulle jag vilja läsa !
Du är alltid välkommen till mig - hoppas vi får till det i år blink, blink !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Rost och rädisor sa...

Vilket trevligt inlägg, men fy så tråkigt när tekniken krånglar. Här trasslar det också ordentligt. Har inte haft tillgång till varken bilder eller annat på över en vecka och nu krånglar det mesta.
Att dokumentera i akvarellform låter ju hur mysigt som helst. Så roligt att spara och gå tillbaka till och så njutingsfullt att göra. Ser fram emot att få se efter hand.
Allt gott
Anette

Tiger sa...

Trevligt att du har löst problemen och lyckats blogga igen! Ska bli spännande att se dina akvareller! Målar du även skisser av odlandet i förväg?


Säg till om det går att läsa reportaget på nätet sedan.

Vårhälsningar
Elisabet