Idag blir det ett litet recept med gräslöksblommor som huvudingrediens! Du kan minska eller öka receptet efter behag! Har du någon inläggningslag som du brukar använda, ta den! Här kommer ett grundrecept:
500 g knoppar av gräslök eller vildlök (finns ofta i dikesrenar vid kohagar!)
Några matskedar salt
0,5 dl socker
ättika efter tycke och smak
vatten så att det täcker blommorna
Dra loss blommorna från gräslöksknoppen och lägg i en burk. Häll över salt och rör om. Låt dem ligga och vätska sig i rumstemperatur över natten.
Gör din ättikslag och smaka av så att du får en balans som du tycker om mellan ättika och socker.
Häll över lagen och se till att alla blommor är täckta. Låt stå i kylen någon vecka!
Vad har man då detta till? Prova att servera det till sommarens grillade köttbit eller fisk eller varför inte servera det till en ostbricka och ett glas rött!

5 kommentarer:
Tack för receptet. Synd att mina hamnat på komposten men
gräslöken brukar ju blomma om.
Fortsatt skön sommar.
Birgitta
Det där lät spännande!får vänta till nästa år när gräslöken blommar. den är så liten i år.
Hur ser vildlök ut? har du någon bild????+
Ha en fin torsdag
Kram Meta
Vad spännande .. undrar om jag har några såna blommor kvar på gräslöken
ha en trevlig helg
kram Rosa
Hej igen! Åhh va det var roligt att träffa dig hos Violan. Tack för trevligt middagssällskap förresten:o)
Vilket spännande recept! Skulle vara jätteroligt att testa, men min gräslök dukade under i värmeböljan. Jag spar receptet så länge.
Vilken underbar liten hund du har. Såå himla söt.
Kram och ha det så bra!
Åsa.
Åhh TACK!!! Det där receptet måste jag testa :)
Skicka en kommentar