söndag 2 juni 2013

Trädgården i försommarskrud!

 Idag blir det lite bilder från min perennrabatt, i min favoritfärg lila! Alliumbollar, egengjort fågelbad i betong och min favoritfågelholk på pinne!
 Alliumbollarna har sällskap av bollar som lyser på kvällen!
 Framtill i rabatten syns också mina ätliga stjärnhyacinter som är på väg i blom. Och här nedanför en skönhet med många år på nacken, en underbar gammal narcisssort som jag inte har något namn på.
Om en stund kommer en kollega som vill köpa min gamla skrotcykel för att hans dotter vill ha en gammal cykel som ingen vill ha när hon cyklar in till stan på fredag och lördagkvällar; hon är trött på att få sin cykel stulen! Jag hade inte ens tänkt sälja utan skroten var väl närmsta anhalten för den.... Så ville ha ha ett pris satt på den, vilket jag tyckte kändes absurt, men han insisterade..... Jamen lite pengar till några växter då sa jag, så att jag kan åka på min NYA cykel (jag är KÄR i den, den är grön med blomrankor på!!!) och ställa några krukor i cykelkorgen. Säg ett pris säger han, envis som synden..... Inte vet jag, 100 spänn, 150 spänn???????? För billigt säger han! Så han får väl lägga ett bud och jag ska banne mig ta varenda krona och köpa växter för!!!!! Så det så!

4 kommentarer:

Anja sa...

Så härligt lummigt det är i din trädgård nu.
I förra inlägget visar du ett fantastiskt fint uterum. Så mysigt du har inrett det.

/Anja

Rosa i huset i vitt sa...

Härliga bilder
kram Rosa

Tant Otteskrufv sa...

Sköna försommarbilder! Och så skönt att slippa slänga på skroten utan kunna glädja någon med det man inte längre behöver :)

susanne sa...

Vilken härlig holk!