tisdag 14 maj 2013

Heja humlan!

 Nu har det varit lite inaktivt här på bloggen senaste veckan. Det beror inte på att jag varit ute i trädgården och roat mig utan det beror på att jag under en veckas tid hunnit med ett besök på vårdcentralen, tre på akuten och sju hos tandläkaren! Till slut står det nu klart att det är en tand som spökar och nu är den utdragen och jag lider sviterna efter det med ett blottat tandben som gör såååå oooont! Nu börjar jag se ljuset i tunneln när de lagt någon bakteriedödande grej där min tand satt och till helgen ska det bli kalasväder, så då blir det förhoppningsvis trädgården som gäller! Fast just nu är det soffan och morfin som gäller. Tänk vad en liten tand kan ställa till med!
Under tiden ska jag slå ett slag för humlornas överlevnad, en utmaning som jag fått från bloggen Tinas garn. Humlor är utrotningshotade och du kan läsa mer om det i Allt om trädgårds forum.
Jag passar på att visa lite humlebad som finns i min trädgård, ett som jag gjort själv i betong och ett som jag köpt. Upp och nedvända krukor kan bli bon till humlor. Själv har jag murat en liten mur i trädgården och en dag när jag satt i växthuset såg jag en hel liten humlefamilj som kröp ut därifrån och då blev jag så glad! Min mur är ett humlehotell!
Jag skickar vidare humleutmaningen till Eva Linnea med bloggen Min värld i Nöbbele. Hos henne är det ekologiskt och mycket kryddväxter som gäller så där tror jag att humlorna stormtrivs! Och medan ni räddar humlorna så tar jag mig en tupplur! På återhörande mina vänner!

3 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Usch och fy hemska tand som ställt till det så för dig. Inte roligt det där.

Hmm humlor är alltså utrotningshotade. Tänk då blev jag helt plötsligt mycket glad över vårt humlebo som vi har ovanför toalettfönstret och då ska jag njuta lite mer åt deras surrande ;) lovar att vårda dem ömt;)

Önskar dig en så bra kväll som det bara går och hoppas smärtan snart ger med sig.
Kram
Annie

EvaLinnea sa...

Nu är utmaningen tagen!
Kram från EvaLinnea

Rosa i huset i vitt sa...

Hemskt med tandvärk ..hoppas det blir bra nu
ha en trevlig helg
kram Rosa