måndag 6 december 2010

Trött på vitt!

Igår drabbades jag av ett sånt extremt behov av FÄRG!!!! Allt är ju så vitt just nu! Även om jag har målat en hel del möbler vita hemma så är det här helvita inget för mig - mina ögon behöver färger!!! Så idag har jag varit ute och kikat på garn och kom hem med en hejdlös samling som tillsammans ska bilda en sjal. Har hittat ett mönster på en färgglad engelsk blogg och den sjalen kommer att hålla mig sysselsatt ett tag framöver!

Mina virknålar, min stoppnål och min sax har jag i en "necessär" som jag köpt på ett jättemysigt ställe i Helsingborg, Öresundsboden. Det är ett dagcenter för förståndshandikappade och de gör de mest fantastiska tygtryck och syr kassar, väskor och annat av det. ÅK DIT om du har möjlighet!!! Stötta dem och köp dina julklappar där, superfint och billigt!

11 kommentarer:

maloppa sa...

Eftersom livet i allmänhet varit ganska grått på sistone har jag oxå blivit mer och mer sökande efter färg. Jag har precis gjort i ordning min nya skaparhörna och har där sorterat garner o tyger i färgordning och man blir så glad av alla färgerna att man skulle kunna sitta där hur länge som helst och bara känna och drömma.
Härliga färger i din schal, ska bli spännande att se vilket mönster du valt.
Ha det så gott i snön - Maria

Gela sa...

Vad inspirerande. Jag skall också sticka en schal så småningom. Just nu är det benvärmare som står på tur. Önskar dig en fin kväll/Gela

bakom berget sa...

Va kul med lite färger i bland.Det kan man ju behöva. Undrar just vad det är du ska virka. Eller är det sticka du ska göra...
Jag gör precis som du. Jag förvarar mina handarbetsprylar i en liten nessesär. Dock inte så fin som du har...Min är en sån man får om man bor lite lyxigt på Ålandsfärjan Hi hi hi..Men den fyller ju sin funktion i alla fall.
Hoppas vi får se vad det blav av ditt garn sen.
Ha det så bra! Kram Åsa.

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vitt är BÄST, men visst piggar det upp med färg!! Visa sen, när du är klar.
En fin fortsättning på veckan önskar Eva Linnea

NinaH sa...

Håller helt med! Vitt som bas. Men utan färger klarar jag mig heller inte!!;-9
Härliga garn du inhandlat!
Och det tryckta tyget så fint!
Ska spana efter den butiken nästa gång jag är i Helsingborg.

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Härliga färger ... särskilt de lila tonerna .. hur skulle vi klara oss utan dom ?!!
Visst är det rofyllt med vitt ... men vad vore livet utan FÄRG ?
Ha det så gott !
kram/Isa

Merja sa...

Så härligt det ser ut med dina garner. Blir SÅ nyfiken på sjalen du ska göra!!
Lånade stickor av en kompis igår. Är jätte sugen på att sticka ett par raggisar åt mig:)
Ha det gott

Anja sa...

Håller med dig till 100%! Själv hade jag min "vita period" i inredning på 80-talet. Och min svarta klädvurm på 60-70 talet. Nu mera är jag färgglatt klädd (undrar om inte jag och påskekärringar(= göteborska) har mycket gemensamt?) och jag älskar färger hemma!
Vi behöver färger! Även om du har vita möbler så kan du ju satsa på färger i annat. Vita möbler är väldigt vackra och smälter i hop med vad som helst i färgväg!
Annars är det inte helt fel att göra som du gör: plocka fram fina, färggranna garnnystan och kreera av dem:)!/Ha det så gott i detta andlöst vackra, men ack så tröttsamma vita!Anja

Anonym sa...

Hej kära du,
visst är det härligt att botanisera bland alla garner i underbara färger. Tänk att det bodde en virknörd i dej.
Kram Yvonne

Ninnis familjeliv sa...

Vilken mysig blogg du har! Hit kommer jag snart tillbaka! Ha en riktigt trevlig helg! Kram Nina

Karin / Livsluft sa...

Hej!
Jag tror vi behöver färger runt omkring oss. jag tycker varje färg har sin egen känsla att tillföra. Livet är ju så färgrikt i olika dimensioner så det är nog inte konstigt att vi speciellt under denna årstiden vill omge oss med härliga färger. Själv har jag blivit så glad när jag denna vinter har sett så mycket mer färg på klädkollektionerna ute i handeln. Inte bara svart och lila som det så ofta varit under vintrarna på kläder, utan nu gäller alla färger tom rosa och turkos mitt i vintern.Jag blir glad!
Visst älskar jag ljusa och vita möbler hemma och ett och annat har jag målat om, men helt vitt vill jag absolut inte ha det.Vitt är basen bara, som sedan accentueras av härliga färger.
Härligt för dig att hitta så färgglada garner. Du får visa sedan vad du gjort.
Ha en fin 3:e advent!
/ Kram Karin