tisdag 29 december 2009

Kryddtips vecka 51

Nej, det är inte vecka 51 hos mig nu, men kryddtipsen har halkat efter såhär i juletid. Jag vill ju inte stupa på målsnöret så nu kommer här "tre snabba" i följd som avslutning på det är kryddåret!

Dagens tips baseras på ett tidigare tips (vecka 29) då jag gjorde lavendelolja. Den oljan ska nu användas för att göra en lavendelspray.

Du använder destillerat vatten och häller i en liten sprayflaska och tillsätter ett par droppar lavendelolja och skakar om. Den här sprayen kan användas som uppfräschande ansiktsspray eller som en doftande rumsspray. Lite lavendeldoft i näsan är aldrig fel mitt i vintern!

6 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag kom att tänka på dänkvattnet som min mamma hade när hon manglade lakan när jag var liten. Själv fick man vara med och dra lakan. Det är det väl ingen som gör nu för tiden?
Jag har visserligen ärvda lakan kvar (med vacker insydd spets), men de är för smala för dagens 90-sängar och ligger mest och samlar damm. De skulle må bra av lite lavendeldoft.
Eva

Annika Christensen sa...

Det är så spännande när man tittar in vad skall det bli idag då...
Först trodde jag på dänkvatten till tvätten men se det funkar ju inte med olja i precis.
Den sprayen hade jag behövt just NU är trött som en jag vet inte vad.
Helt ok att du ligger efter med tipsen det har ju varit jul...
Ha det gott
Annikasom undrar så vad det sista tipset skall bli

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Lavendel är ju drottningen av alla eteriska oljor, och aldrig fel!
GOTT NYTT KRYDDIGT ÅR önskar Eva Linnea

Bea sa...

Alltid lika spännande att se vad dina kryddtips innehåller och Lavendel är väl nog den doft som de flesta känner. Jag fick lära mig av en bloggvän att Lavendeln skall klippas och för att bli buskig och jag som varit sparsam med min :) Nu får jag lov att ta tillvara lite mer nästa år för den fina doftens skull.
Gott Nytt År! /Bea

C. Tvillingmamma sa...

Oj så enkelt?! Jag har sett flera recept,men då med alcohol...

Kanontips som vanligt! :) Och vilken underbar flaska!!!

Anonym sa...

Fin fint inlägg lol!