Lavendar Flying Butterfly

måndag 11 februari 2013

I väntan på våren....

.....får man göra vad man kan för att njuta av färska kryddor och annat gott grönt! Ett väldigt enkelt och gott sätt är att göra bordsvatten med basilika, en variant på det mer vanliga gurkvattnet. Lägg basilikablad efter tycke och smak i en tillbringare och häll friskt vatten i och ställ därefter i kylen. Basilikans underbara kryddighet passar så himla bra till en god måltid och är lite "tuffare" än gurkvattnet! Gott och grönt!

5 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Basilikavatten är av mig ännu oprövat, men inte länge till :)

Rosa i huset i vitt sa...

Låter spännande ...måste nog provas
ha det bra
kram Rosa

Anjas Hill sa...

Ja, kära fru Växthusmadam! Vad vore livet utan piffiga tips på flytande varor:))! Jag gick genast, innan jag gjorde klart denna kommentar, och gjorde drycken;)))/Anja

Meta sa...

Det är gott med basilika, kräver lite ljus bara men det kommer ju nu eller????
Måste ha några krukor i sommar.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Unknown sa...

Men vilken smart idé och det där med gurkvatten hade jag också glömt av. Tack för tipsen

Önskar dig en härlig helg
Kram
ANnie