tisdag 5 januari 2010

Till blivande uterummet

Varje år tar nya trädgårdstankar fart i huvudet och i år ligger en inglasning av uterummet och ruvar i hjärnan! Hur det ska gå till, med vilka pengar och med vems hjälp, det vet jag inte ännu, men det brukar ordna sig på något mysko vis! Jag börjar i bakvänd ordning, med pyntet! Nu har jag varit julledig och då får jag lite myror i brallan och vill göra saker. Då blev det den här ljuskronan i trådslöjd till blivande lilla uterummet! Det är alltid lite svårt att få bra balans i en krona med tunga ljus, men det gick ganska bra tyckte jag.

Visar också lite bilder från underbara turer med SPARK som vi gjort varje dag på det nya året! Hade tänkt slänga det där spark-skrället som bara står och samlar damm i garaget med så plötsligt en dag händer det: det ligger snö och ingen har grusat vägen! Vilken lycka! Rätt ut i eklandskapet på raska medar!

Ha en skön trettondagsafton och trettondag önskar

20 kommentarer:

Kalo sa...

Den ljuskronan gillar jag!
Karin

C. Tvillingmamma sa...

Oh jag e så sugen att ge mig på ljuskronor,men har inte vågat än...Känner att jag måste få ordentligt med tid...och med tvillingarna...nej...inte just nu.

Jag håller med dig,pyntet först sen omgivningen. Själv har jag ännu inte köpt de nya huset jag ska bo i (i min önskevärld) men nytt skåp och bord har redan inhandlats...och i dagsläge ingenstans att ställa de...får hoppas på snabbt husköp...som sagt..de löser sig alltid på något vis,bara man vågar se mjligheter och tar tillfällena när de komemr.

Sköna o Gröna Ting sa...

Nämen.., vilken underbar takkrona, så vackert gjord!!!
Längtar du tills den får sin plats i växthuset:)???
Nu går veckorna i januari ganska så fort, jag kan tycka att februari och mars är några dryga månader och längtan till våren är olidlig!!!

Önskar dig en skön Trettondags afton...
Kram till dig
Marianne

Älfgärdet sa...

AAAHHH jädrans vilken vacker ljuskrona! Svårigheten är ju verkligen att få ljusen stadiga. Måste nog efterapa den så småningom ;).
Gott nytt sparkår!

Annika Christensen sa...

Så vacker.
Tycker du börjar i rätt ände någonstans måste man börje och då får börja med det man kan själv.
Håller tummarna för ditt blivande uterum.
Annika

Anns Gröna sa...

Ah, sparktur! Vibbar från förr gör sig påminda - det var så kul! Sparken står faktiskt kvar utanför garaget, får kanske damma av den och ta en tur med lilla loppan i morgon.
Din krona är bara så ljuvlig! Du har inspirerat mig till att göra snygga blomsterpinnar i tråd, TACK för det! Fast jag vågar nog inte ge mig på en sådan pjäs, fast, nä, kanske!!
Ha en härlig trettondag!
Kram
Ann

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Det blir fina saker gjorda när du får myror i brallorna! Spark!! Jisses, när åkte jag det sist?
Kram

Lilla My sa...

Otroligt vacker ljuskrona och till jul nästa år kan du dra lummer (heter det vä såna där gröna smala grenar runt som växer på sumpmarker) runt den.
Ha det bra

Lotta 8`) sa...

Men vilken fin ljuskrona! Vad duktig du är! Just en sådan som jag vill ha i mitt lilla vinkast :) Svår att göra? Hade du beskrivning eller var det på fri hand?

Ha en bra dag i snön :)

Lillebeth sa...

Vilken jättefin ljuskrona. Och om den är så fin hur ska inte uterummet bli då! Ha det gott!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Spark har jag inte åkt sen jag var 7 år eller nåt så jag förstår hur du njuter! Och vilken jättefin ljuskrona till ditt uterum, verkligen supersnygg.
Eva

Merja sa...

Jätte söt ljuskrona du knopat ihop! Blir säkert fin i blivande uterum:)

Trädgårdspojken! sa...

Väldigt fin!!!!!!!!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Sååå vacker ljuskrona, du är ju hur duktig som helst! :o) Och tänk så fint det blir när du hänger upp den på dess rätta plats.
Kram Lydia

Anja sa...

Vilken tjusig ljuskrona! Till salu med?
Underbara vyer hos dig liksom här hemma hos mig!/Anja

hoppetossa sa...

Jättefin krona och härliga vinterbilder!!!
Fru Inez

Gunilla sa...

Vilken fin ljuskrona den skulle passa i mitt uterum ochså:o)
Otroligt vad du kan få till det.

Visst är det rktigt roligt att vara ute på sparktur. Vi har ju riktigt milt idag -13. Så en långpromenad har vi hunnit med idag. Nu är det bara att röra på sig för att få bort lite av den goda julmaten och fikat.

Ha en fin Fredagskväll och trevlig helg
Kramen/Gunilla

NinaH sa...

Åh! Du är så duktig! Vilka fina ljuskronor!!
VAcker bok med vackra tips!
Hm... vi skulle också gärna ha glas kring vår altan - så kom gärna med tips om hur du/ni lyckas finansiera...!!!!!! ;-)
Köra spark är kul! Här i Skåne har det aldrig varit någon idé skaffa sig en dylik...liksom...! (Hittills!;-)....) Spark kom i alla fall fram under vår julvistelse i mellansverige! Det är verkligen något alldeles speciellt med den sorten "fordon"!

Millan sa...

Så fin ljuskrona kan berätta att den hade varit perfekt i mitt uterum med ;)

Lilla Blanka sa...

Härliga bilder och spännande planer/tankar!

Vill också glasa in, så att man kan vistas i ett hyggligt ljust rum även på vintern, och ett ställe där mina stora växter kan bo utan att riskera att dö av värme eller brist på ljus.

Kram
Mia