tisdag 1 april 2008

Välkommen fröken Tö!


Nu tror jag faktiskt att hon har segrat, fröken Tö! Temperaturen i växthuset stiger snabbt. Från igensnöad dörr till 18 grader växthustemperatur på några dagar. Hurra!


För att hylla våren har jag investerat i en ny fin kamera, en Nikon D40. En gammal dröm som går i uppfyllelse, att få ta bilder med en riktigt bra kamera! Den allra första bilden jag tog, den 30 mars, var av en vårbukett plockad samma dag. Till och med en gullviva lyckades jag pilla upp i en snöig backe.
Sonen och jag hittade en liten figur som ville bo i växthuset - en albatross på kvast, vem kan motstå det?! Hon vakar med sträng blick över alla växthusets grödor.
Just nu är det kanske inte så mycket att vaka över, men i hörnet av växthuset bredvid vinrankan kommer små vårlökar upp. Det blommar lite här och där i krukor också, lökar drivna under vintern. Några krukor med violer finns det också.
Min man brukar anklaga mig för att ha hjärntvättat vår son vad gäller det här med odling..... Är det inte det som är hela idén med att skaffa barn; att alltid ha någon att dricka te med i växthuset??!!!!! Fast ibland kan man ju ångra det där med hjärntvätten förstås, för det innebär ju att vi är två som ska få plats med odlingar i det lilla, lilla växthuset. Sonen har nyligen inhandlat ett ganska stort citrusträd. Helt otroligt mycket blommor är det på det trädet!

Inte förrän vi kom hem kände vi att det även hade helt otroligt mycket doft. Extremt mycket doft! Så nu när man sitter vid datorn i rummet där trädet står blir man helt drogad och yr efter några minuter. Hur ska det bli sedan när trädet ska vara i ett växthus på 5 kvadratmeter??? Förmodligen förvandlas man till en lallande fåne av all koncentrerad blomdoft så fort man går in där! Å andra sidan är det kanske ingen större skillnad från hur man brukar bete sig när odlingssäsongen drar igång!

Leve våren!

3 kommentarer:

Randi sa...

Ja, visst är det underbart att vara i växthuset nu. Varmt och stilla! Och det sjuder av växtkraft - det är bara att njuuuuuta nu!
Kram Randi

matte sa...

hej!, hittade dig via "bland rosor och tistlar".


grattis till nya kameran och till albatrossen! Med henne i huset kommer det att växa så det knakar!
Go kväll!

Tyra in Vaxholm sa...

Sådär ja nu har du sparkat igång kameran ordenligt, snyggt. Vilket fantastiskt Citrusträd, mitt blommar nu också ute på verandan och sprider den där makalöst fina doften. Ha det bra/Tyra