Lavendar Flying Butterfly

torsdag 31 oktober 2013

Pimpade pumpor!

Årets gubbar är klara!

söndag 27 oktober 2013

Hipp hurra för en mysig dag!

 Vilken höst vi har! En av mina närmsta kollegor har fyllt jämnt och vi andra i vårt lilla arbetsrum hade bestämt att vi skulle ses i mitt uterum och ha pysseldag som en överraskning för vår jubilar. Och vilken perfekt dag vi valde: det kan ju faktiskt likaväl vara jättekallt och stormigt så här års! Men inte idag inte!
 Temat för dagen fick bli höst med varm äppelmust med kanelstång, kardemumma och vanilj som "välkomstdrink". Jordärtskocksoppa och matmuffins med trattkantareller och fetaost fick också slinka ner innan vi skred till verket med att binda höstkransar.
 Det fick bli ett litet "stationssystem" med mossa utomhus och pynt inomhus. Kolla vilka koncentrerade ryggtavlor!!!
 Och duktiga var de, mina kollegor. Jag hade dukat upp med lite olika pynt som kanelstänger, torkade chilifrukter, vallmokapslar och band i lite olika färger. En av mina kollegor hade med sig fina, blanka, nyplockade kastanjer. Lite skattjakt i trädgården blev det också för att hitta lite fina blad.
 Så här duktiga var de, mina kollegor!
 Min egen krans fick förstås ta plats direkt i uterummet! Och innan vi visste ordet av så blev det helmörkt ute, nya vintertiden märks direkt!
 Fast när händer det egentligen att man kan sitta ute och mysa i ett icke vinterbonat uterum när det snart är NOVEMBER??!
 Så timmarna förflöt och vi avrundade vår dag med en äppelpaj modell "för mycket av allt" som jag hittat recept på hos Ica. Äpplen, pecannötter och kolasås i botten och dessutom en smulpaj med råsocker uppe på det!!! Ska det va så ska det!!!
 Som pricken över i så hade kyrkklockorna på kyrkan en bit bort fått spader idag och ringde en gång i halvtimmen hela dagen för att hylla vår lilla höstfest!
Och när mina kollegor försvann bort i mörkret med varsin höstkrans i högsta hugg kände jag in stämningen i mitt älskade uterum en stund till och tänkte att den här stunden ska jag plocka fram i tanken när vinterstormarna viner runt husknuten!

lördag 26 oktober 2013

Höstarrangemang

 Tänk att vi snart är inne i november och man fortfarande kan plocka blommor ute! Här är ett litet höstarrangemang som jag gjorde idag. Gröpte ur en prydnadspumpa och tryckte ner väl genomblött oasis . Därefter stack jag in ringbblommor, röda jordgubbsblad och murgröna. En liten lila höstaster finns också med.
 För att få upp arrangemanget lite från bordet ställde jag det i en bucklig och charmig lerkruka. Undrar just om den håller ända in i november?!

söndag 20 oktober 2013

En blandning av höst och vinter!

 Så här års brukar det vara en liten blandning av höst och vinter i mitt uterum och i min trädgård. Ljungen står ju fin länge och då brukar det hinna flytta in en och annan liten gran samtidigt för att jag ska komma i stämning för att producera lite saker till årets julmarknad hos Violas romantiska hem. Marknaden går av stapeln den 16-17 november. Igår var jag ute på en liten skogsrunda för att plocka lite naturmaterial till kransbindning. Hittade fina grenar som resulterade i den stora stjärnan som pryder uterummet på bilden nedan.
 Passade på att tända min ljuskrona som just nu har fått en liten prydnadspumpa som dekoration. När julen närmar sig så är det perfekt att sätta en hyacint i hålet mitt i ljuskronan.
 Förra helgen var jag i Bollnäs och då besökte jag en av mina absoluta favoritträdgårdsbutiker: Mobackes. Där köpte jag den här underbara ampeln. Jag tröttnar aldrig på rost och zink, det är så fint mot trädgårdens grönska på sommaren och framför allt till höstens underbara färger!
 Jag älskar verkligen att göra olika stilleben i växthus och uterum, det är som en mental rening för mig, meditation för hjärnan! Ha en skön söndag, om en stund blir det yoga för mig: dock inte i uterummet!

fredag 11 oktober 2013

Finkrukan!

 Jag har redan, helt okaraktäristiskt för mig, rengjort alla mina lerkrukor! Och det INNAN de hunnit bli täckta med snö! Än är undrens tid inte förbi!!! Tänkte passa på att visa min absoluta favoritkruka. När jag började med trädgård och totalt snöade in på odling så var det en stor balkong som var platsen för mina vilda odlingsexperiment. Jag deltog då i en balkongtävling på tidningen Vår bostad och vann faktiskt pris! Fick en massa böcker samt värdecheckar på lite alla möjliga ställen. För en del av checkarna köpte jag denna underbara kruka, som bara har blivit finare med åren! Kolla in den underbara mossan som färgar alla skrymslen på krukan så fint! I den här brukar jag odla basilika, helt fantastiskt eftersom den rymmer ca 6 "köpekrukor", då förstår ni ungefär storleken på den!
Ha en skön helg! Själv ska jag till hälsingland några dagar och ska då passa på att besöka ett favoritställe: Mobackes plantskola!

måndag 7 oktober 2013

Underbara höst!

 Jag älskar verkligen hösten och alla de färger som uppstår! Bäst är de träd som har ALLA höstens färger samtidigt med blad som tonar från grönt till gult till orange till röd! Underbart!
 Jag planerar för en liten höstfest i uterummet och här kommer lite bilder på en höstdukning som jag gjorde för några år sedan på uppdrag av hemmakanalen! Jutesäckar är oöverträffat som dukar till en rustik höstdukning!
Nu blir det trädgården för mig, för idag är ledig dag!

onsdag 2 oktober 2013

Man vet att man är en trädgårdsmänniska när....

....man tar ett snabbt bad på morgonen och en smula trött och utan glasögon kisar mot badkaret när man står och torkar håret och undrar: "vad i hela friden är det som flyter i badkaret.....?", går närmre för att se ordentligt och då upptäcker att det är fullt med mossa och en och annan liten kvist som flyter runt där!!!!!! Lycka!!!!!!
Och naturligtvis hann jag få vitlöken i jorden SAMTIDIGT som jag gjorde ett fint mossarrangemang! I trädgården är jag ju rena rama Ernst!