Lavendar Flying Butterfly

fredag 21 juni 2013

onsdag 19 juni 2013

Snigelfritt!

 Förra året skulle bli mitt stora grönsaksår när jag odlade i alla kärl, byttor och rabatter jag har, jag skulle bli självförsörjande under sommarhalvåret åtminstone - det var min plan. Det var också mina sniglars plan..... Och nog blev de självförsörjande alltid!!! Som tack för hjälpen lämnade de EN fullstor morot som jag i slutet av sommaren kalasade på medan jag tänkte på all mangold, ruccola, morot, palsternacka och annat som jag försett sniglarna med.....
 I år däremot har jag bestämt mig för att vara SJÄLVISK och bara tänka på MIG! Jag har skaffat mig en sponsor! Snigelshopen har försett mig med koppartejp och kopparringar som funkar kanon!!!! Om ni ser på bilderna så sitter det koppartejp mitt på mina lådor. När sniglarna kommer i kontakt med koppar får de en stöt och vänder om!
Jag hittade en artikel av Lena Israelsson om att få ut tre skördar i pallkrage på en säsong, så det prövar jag med i år. På bilden här ovanför ser man i bortersta lådan min spenat- och rädisskörd, eller åtminstone slutet på den för jag har ätit färskt och fryst in så det står härliga till!
 Gröda nummer två består av busktomater och andra sommargrödor. Jag har gröna ärtor baktill i lådan som är på väg upp för spaljén. Jag sår spenat kontinuerligt för att ha som "babyspenat" i mina sallader. Har även grönkål som till hösten ska få samsas med asiatiska bladgrönsaker som gröda nummer tre!
 Plågas även du av sniglar och vill få bukt med dem så gör ett besök på snigelshopen, länk här ovan!
Ajöss snigel, hej grönsak!

lördag 15 juni 2013

Vårromans!


 Här kommer lite försommarromantiska bilder från min trädgård för att önska er alla en skön lördagskväll! Nu är det bara en liten "avslutningslunch" som skiljer mig och min semester åt!

söndag 9 juni 2013

Oäktingar!

Hannu Sarenström har skrivit i någon av sina böcker att "aklejorna korsar sig skamlöst i rabatterna". Det här är mina favoritbastarder!

tisdag 4 juni 2013

Vila i frid...

Idag har en av mina närmsta f.d. kollegor begravts. Jag ville inte ha den sedvanliga rosen att lägga på kistan så jag gjorde en handbukett som anknöt till det yrke vi båda delade, nämligen musiken. Vi är båda födda i maj så syréner kändes som det självklara valet. De fick sällskap av en allium och lite spets. Så här såg den ut:

Vila i frid min vän!

måndag 3 juni 2013

Lycka!

 Ren och skär lycka; arbetsdag i trädgården!

söndag 2 juni 2013

Trädgården i försommarskrud!

 Idag blir det lite bilder från min perennrabatt, i min favoritfärg lila! Alliumbollar, egengjort fågelbad i betong och min favoritfågelholk på pinne!
 Alliumbollarna har sällskap av bollar som lyser på kvällen!
 Framtill i rabatten syns också mina ätliga stjärnhyacinter som är på väg i blom. Och här nedanför en skönhet med många år på nacken, en underbar gammal narcisssort som jag inte har något namn på.
Om en stund kommer en kollega som vill köpa min gamla skrotcykel för att hans dotter vill ha en gammal cykel som ingen vill ha när hon cyklar in till stan på fredag och lördagkvällar; hon är trött på att få sin cykel stulen! Jag hade inte ens tänkt sälja utan skroten var väl närmsta anhalten för den.... Så ville ha ha ett pris satt på den, vilket jag tyckte kändes absurt, men han insisterade..... Jamen lite pengar till några växter då sa jag, så att jag kan åka på min NYA cykel (jag är KÄR i den, den är grön med blomrankor på!!!) och ställa några krukor i cykelkorgen. Säg ett pris säger han, envis som synden..... Inte vet jag, 100 spänn, 150 spänn???????? För billigt säger han! Så han får väl lägga ett bud och jag ska banne mig ta varenda krona och köpa växter för!!!!! Så det så!